2023.09.22., péntek - MóricZalaegerszeg időjárása

Programajánló

La Mancha lovagja - új szereposztással!

2021. április 30. péntek, 14:23 - május 01., 00:00

Budapesti Operettszínház Online
La Mancha lovagja - új szereposztással!

Dátum:
2021. április 30.
19:00 - 23:59 GMT + 2
Előadóhely:
Budapesti Operettszínház Online
1065 Budapest, Nagymező utca 17

Online esemény
Jegyárak:
3 900 Ft - 10 000 Ft

Összefoglaló
Szövegkönyv: Dale Wasserman Zene: Mitch Leigh Dalszövegek: Joe Darion Az eredeti produkciót színpadra állította: Albert Marre Eredeti produkció: Albert W. Seiden és Hal James
 
Vajon valóban be vagyunk zárva saját elménk, gondolataink börtönébe? Színházunk legújabb nagyszínpadi előadása úgy gondolkodtat el ezen, hogy közben szórakoztat. Az absztrakt közegben megelevenedő mese Don Quijotéról, a búsképű lovagról szól, aki addig álmozott egy szebb és jobb világról, amikor elhitte, hogy létezik. Érdekesség, hogy az eredeti musical 1965. november 22-én debütált a washingtoni Square Színházban, majd három esztendő múlva a Martin Beck Színházba költözött a produkció, mely összesen 2328 előadást élt meg. Az első európai bemutatót Madridban tartották, a magyar ősbemutatót pedig a Budapesti Operettszínházban, 1971-ben, Darvas Ivánnal a címszerepben. Hosszú évtizedek után most újra színpadunkon az előadás, amelyet szöveg- és kottahűen, ám modern eszközökkel, gondolatisággal és látvánnyal, lenyűgöző jelmezekkel, 
"Tudnod kell, Sancho barátom, hogy én az égnek rendelete szerint avégre születtem, hogy ebben a mi vaskorunkban - amint mondani szokták - újól éreztem az aranykort."

Szereposztás: 

Don Quijote / Cervantes  - Németh Attila

Sancho  - Serbán Attila

Aldonza / Dulcinea  - Nádasi Veronika

Herceg / Carrasco / Tükörlovag  - Bálint Ádám

Kormányzó / Fogadós  - Pálfalvy Attila

Atya  - Magócs Ottó

Házvezetőnő  - Kalocsai Zsuzsa

Antónia  - Vágó Zsuzsi

Borbély  - Imre Roland

Pedro  - Illés Zoltán

Kapitány  - Aczél Gergő

A színházi hangulatot megidézve bár nem élő adásban, de a megszokott teátrumi ritmusban hirdetjük online-előadásinkat. Az előadás kezelése után bármikor indítható, de csak négy alkalommal látható. Pontosan, hogy az előadás elindításának és esetleges szüneteltetésének vegyes hatására, hogy az előadás négy órával a meghirdetett kezdéssel (Central European Time, UTC + 1) után már nem elérhető. Az előadás hossza: 110 perc.

Nyelv: magyar (nincs felirat)

Ügyfélszolgálat

Kedves Nézőnk! Az Interticket online ügyfélszolgálatán kaphat segítséget az interticket online ügyfélszolgálatán keresztül:

Ügyfélszolgálati elérhetőség: online@interticket.hu

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK