2020.07.16., csütörtök - ValterZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Magyar Kultúra Napja

2019. január 22. kedd, 14:43 - január 23., 00:00

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát. Az évfordulóval kapcsolatos kulturális rendezvények alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket.

A Göcseji Múzeum rövid előadásokkal készül az idei megemlékezésre. Január 23-án, szerdán „Pillanatképek” címmel betekintést nyújtunk a múzeum legaktuálisabb kutatási eredményeibe. A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban a rendezvény 15.30 órakor kezdődik. Simmer Lívia régész kolléganőnk a vállusi pálos kolostor feltárásáról és a Zalaegerszegi Tesztpálya helyén feltárt régészeti leletekről beszél, Orha Zoltán régész a türjei premontrei templom régészeti feltárásáról tart előadást, Eke István régész pedig a fenékpusztai ásatásról hoz érdekességeket, ahol nyáron egyszerre öt régészeti korszak leletei is előkerültek.

Béres Katalin történész Forintos Károly táblabírót ábrázoló festményről mond hasznos információkat, Dr. Kostyál László művészettörténész a nagykanizsai alsóvárosi templom rejtelmeibe avat be minket. Horváth Imre restaurátor a vöcköndi orgona titkáról és újjávarázsolásáról mesél, Kissné Kovács Ágnes múzeumpedagógus pedig a két éves „Kalandozások a múltba” című programunkat ismerteti.

Tartsanak velünk, sok szeretettel várunk minden érdeklődőt a rendezvényünkön!

Címünk:
Göcseji Múzeum
Batthyány u. 2.
Irodáink ideiglenes címe: Kölcsey F. u. 2.
Zalaegerszeg, Zala 8900
Hungary

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK