2024.02.28., szerda - Ákos, BátorZalaegerszeg időjárása

Programajánló

MEGÚJUL A FESTETICS KILÁTÓ

2021. június 04. péntek, 09:39 - x 00., 00:00

MEGÚJUL A FESTETICS KILÁTÓ
Gyenesdiás egyik legkedveltebb kirándulópontja 2021-ben megerősödve és megszépülve várja látogatóit, de átmenetileg sajnos nem látogatható.

Kedves gyenesdiási túrázók, kirándulók!

A következő hónapokban sajnos nem lesz látogatható kedvenc gyenesdiási kilátónk, a Festetics kilátó, ám hamarosan megerősödve és megszépülve áll a látogatók rendelkezésére, hogy újra gyönyörködhessünk csodálatos panorámájában. Addig is, amíg elkészül (várhatóan 2021. tavasz végén újra birtokba vehetik a kirándulók), látogatóink figyelmébe ajánljuk gyalogtúrázók részére készült ajánlónkat, amely számos útvonalat, helyszínt és tippet tartalmaz. Ha további hasznos ötletekre, vagy térképekre kíváncsi, látogassa meg Tourinform Irodánkat személyesen, írjon e-mailt, vagy hívjon minket telefonon!

Tourinform Gyenesdiás
Gyenesdiás, Hunyadi utca 2.
Tel.: +36 83 511-790
E-mail: gyenesdias@tourinform.hu

Szép időt és jó túrázást kívánunk vendégeinknek a gyönyörű Keszthelyi-hegységben!

Alábbiakban a fenntartó Bakonyerdő Zrt. közleményét olvashatják a kilátó felújításával kapcsolatosan:

Kedves Látogatók!

A 20 éve épült, népszerű Festetics kilátó fa tartószerkezetének állapota az idő előrehaladtával nagy mértékben leromlott, ezért felújítása szükségessé vált. Az elmúlt időszakban Társaságunk megvizsgáltatta a faanyag-szerkezeti, majd statikai állapotát. Az eredmények alátámasztják a kilátó megerősítésének indokoltságát, ezért a látogatók biztonsága érdekében a Festetics kilátót lezárjuk! Kérjük Önöket, biztonságuk érdekében ne menjenek fel a kilátóba!

A kiviteli terv elkészült, a munkálatok az időjárási függvényében jövő év elején kezdődnek meg. 

Célunk, hogy az idei évben 28.000 látogató által felkeresett építmény, a jövő évben már megerősített szerkezettel fogadja a kirándulókat. A felújítás költségeit a Bakonyerdő Zrt. – jelentős közjóléti szerepvállalása részeként – önerőből finanszírozza.

Míg újra használható lesz a Festetics kilátó, javasoljuk, látogassák meg a Keszthelyi-hegységben, Társaságunk által üzemeltetett számos kilátó valamelyikét.

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

Bakonyerdő Zrt.
Keszthelyi Erdészet
Tel: +36/83-515-360
Email: keszthelyierdeszet@bakonyerdo.hu

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK