2021.01.19., kedd - Sára, MárióZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Mesevarázs: Zabszalma gyermekkoncert

2020. február 26. szerda, 14:04 - április 23., 00:00

Kipp-Kopp a hóban

A Nefelejcs bábszínház előadása

A behavazott réten bandukol Kippkopp, amikor egy dermedt madárkára bukkan. Beviszi a kamrájába, és élesztgetni kezdi. A barátaim bajban vannak – mondta a madárka! Ha Te nem segítesz rajtuk, ők is könnyen úgy járhatnak, mint én! Kippkopp pedig nem gondolkodott sokat: felmarkolta a diókat, s elindult a téli hidegben, hogy segítsen az éhes madarakon.

Valódi bábmusical elevenedik meg a gyerekek előtt, akik a mese végére szinte harsogják: Kippkopp a hóban, igazi hős valóban…


2020. március 25.     

Zabszalm
Mesevarázsa  
Tavaszváró gyermekkoncert

2020. április 22.        

Mesevarázs
Vándormuzsikus,

avagy a népi világ hangszereinek meséi

Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni- mondja a régi ének. Ha odáig nem is merészkedünk ebben a félórában, a régi világ hangszereiről megtudunk egyet, s mást. Táncra pördülünk  a híres kecskebőr duda sípolására. Megismerkedünk a bűvös-bájos hangszerrel a dorombbal, amelyet vándorló cigány kovácsmesterek mártogattak tűzbe-vízbe a hajdani Európában.  

A körtemuzsika meg segítségünkre válik, hogy megmutassa országnak-világnak, ki a jó gyerek a mai „kincskeresők” közül. Énekmondáshoz, tánchoz megpendül majd a koboz,  a lantfélék tágas családjából. A dibdáb útról megtérő kicsiny vándorokat az „égi angyalok trombitájának” kisöccse, a pásztorfurulya hangja köszönti.

Kicsiknek-nagyoknak síppal dobbal ajánlom ezt a Mesemákos-Fürgetáncos mókát.

 

A Mesevarázs előadásaira a belépőjegy ára 900 Ft.

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK