2021.04.18., vasárnap - Andrea, IlmaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

NORDIC WALKING

2021. március 04. csütörtök, 10:17 - x 00., 00:00

NORDIC WALKING
A skandináv gyaloglás a gyaloglás teljes testváltozata, amelyet mind a nem sportolók egészséget elősegítő fizikai tevékenységként, mind a sportolók sportként élvezhetnek. A tevékenységet a síbotokhoz hasonló, speciálisan kialakított sétabotokkal végzik.

A szokásos gyalogláshoz képest az északi gyaloglás (más néven rúd-gyaloglás) magában foglalja az erőfeszítést a pólusokra minden lépésnél. A skandináv gyalogosok teljes testük nagyobb részét (nagyobb intenzitással) használják, és a mellkas, a latissimus dorsi izom, a tricepsz, a bicepsz, a váll, a has, a gerinc és más magizmok esetében a normál gyaloglás során nincs fitneszépítő stimuláció, amely jelentős növekedést eredményezhet pulzusban adott ütemben. Becslések szerint a skandináv gyaloglás 46% -kal növeli az energiafogyasztást, összehasonlítva a botok nélküli sétával.

Technika: A karok, a lábak és a test ütemei ritmikailag hasonlóak a normál, erőteljes járáshoz használtakhoz. A kar mozgásának tartománya szabályozza a lépés hosszát. A korlátozott karmozgások természetes korlátozott medencemozgást és lépéshosszt jelentenek. Minél hosszabb a pólus tolása, annál hosszabb a lépés és erőteljesebben lendül a medence és a felső törzs.

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK