2023.06.06., kedd - Norbert, CintiaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Pszicho est - Ökopszichológia

2019. október 17. csütörtök, 11:38 - október 18., 00:00

Nyilvános · VMK Caffe szervezésében
 
2019. október 17., csütörtök, 18:00–19:30
 
VMK Caffe
Landorhegyi út 21., Zalaegerszeg, 8900
 
jegy.kereszturyvmk.hu

Téma: Ökopszichológia - Természet, lélek, egészség
Vendég: Molnos Zselyke biológus, pszichológus
Az est háziasszonya: Nagy Réka klinikai szakpszichológus

Októberi Pszicho Estünkön egy igen aktuális, izgalmas és fontos témával ismerkedhet meg az egerszegi közönség. Vendégünk lesz Molnos Zselyke pszichológus, biológus, akivel egy fiatal, de annál jelentősebb pszichológiai irányzatról, az ökopszichológiáról lesz szó. A beszélgetés során körbejárjuk majd az emberi lélek és természet kapcsolatát, szó lesz a természettől távoli, modern élet okozta pszichés megbetegedésekről, valamint a természet testet és lelket egyaránt gyógyítani képes hatásáról. Megismerkedhetünk az ökopszichológiai szemlélet egészség-terápiás módszereivel, az erdőfürdőzéstől a terápiás sétákig, de a klímaváltozás okozta szorongás is szóba fog kerülni.

Végezetül olvassák Dr. Buda László ajánlását a témához:
"A szomatodráma és az ökopszichológia közös gondolata: ha emberként nem érzékeljük, hogy egy nálunk monumentálisabb rendszer részei vagyunk, akkor óhatatlanul is folytonos aggodalomban és szorongásban éljük le az életünket. A „világ” megváltoztatásához nemcsak önmagunkat, hanem a minket körülvevő világot is meg kell ismernünk, látnunk kell e kettő szoros összefonódását, hiszen a változásnak a saját szívünkből, lelkünkből, tudatunkból kell indulnia."

Helyszín: VMK Caffé
Belépődíj: 2200 Ft, Egerszeg kártya kedvezmény érvényesíthető.

Jegyek a Keresztury Dezső VMK, az Art-Mozi és a Városi Hangverseny-és Kiállítóterem jegypénztárában, illetve online a www.kereszturyvmk.hu weboldalon válthatók.

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK