2024.03.02., szombat - LujzaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

TAVASZ A MALOMBAN – TEMATIKUS GYÓGYNÖVÉNYNAPOK

2022. március 12. szombat, 16:17 - május 07., 00:00

TAVASZ A MALOMBAN – TEMATIKUS GYÓGYNÖVÉNYNAPOK
A természet csodás kincseivel ismerkedhetünk a tavaszi időszakban is - pár órás előadások vagy akár 2 napos workshopok alkalmával.

A  tematikus gyógynövény napok a tavaszi időszakban is folytatódnak a Festetics Fűszerkert és Herbáriumban. Az érdeklődők fantasztikus gyógynövényekkel ismerkedhetnek meg Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász-fitoterapeuta vezetésével.

2022. március 12. Tavaszi megújhodás a gyógynövények erejével
Mit tehetünk természetesen a tavaszi fáradtság ellen? Milyen gyógynövényekkel pótolhatjuk szervezetünk kimerült vitamin- és ásványforrásait? Mivel és hogyan takarítsuk ki a hosszú tél alatt felgyűlt méreganyagokat? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ, a gyógynövények segítségével. Kóstolóval egybekötött előadásra várjuk az érdeklődőket a Fűszerkertbe! Csak jó idő esetén!
Időpont: 2022. március 12. 13 órától 14 óráig.
A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött: kakukkfuporta@gmail.com

További időpontok:

Március 19. Tavaszi zsongás – a kora tavasz gyógynövényei – környékünkön leggyakrabban megtalálható gyógynövények ismertetése, bemutatása
Zendül és zsendül az erdő, a rét, egyre többet járunk kint a természetben színekre, illatokra, ízekre vágyva. Vajon kora tavasszal mit rejthetnek környékünk csodálatos vidékei? Milyen gyógynövények bújnak meg talpunk alatt? Ismerjük meg együtt a közelünkben leggyakrabban előforduló gyógynövényeket! Kóstolóval egybekötött előadásra várjuk az érdeklődőket a Fűszerkertbe! Csak jó idő esetén!

Május 7. Májusban bolond a szív – szerelmes gyógynövényeink
Májusban minden a szerelemről szól. A gyógynövényeknek mindig is fontos szerepük volt a „szív-ügyekben”. Milyen szívre ható gyógynövényeket ismerünk? Melyekből tudunk esetleg gyűjteni is a környékünkön? Ismerjük-e az afrodiziákumokat? Érdekes, izgalmas, pimasz témák, melyekről szó lesz természetesen kóstolási lehetősséggel együtt a – remélhetőleg – csodás májusi napsütésben, a rendkívüli Fűszerkertben. Csak jó időben!

Május 28. Gyermekeink gyógynövényei – gyermeknaphoz kapcsolódó, de mindig aktuális interaktív előadás a Fűszerkertben, gyermekeinknek biztonsággal adható gyógynövényekről, természetes megoldásokról.

A foglalkozásokat, előadásokat Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász-fitoterapeuta, a Kakukkfű Porta megálmodója és működtetője, a Festetics Fűszerkert és Herbárium üzemeltetője, gyakorló füvesasszony tartja.

Programváltoztatás joga fenntartva! Mindig aktuális információkért látogassa meg a Herbárium facebook oldalát.

További információ, bejelentkezés, egyeztetés:
Wágenhoferné Pohl Magdolna
20/348-6368, kakukkfuporta@gmail.com

A malom a 71-es főút felől autóval, míg a Balatoni Bringakörútról a Forrás-tanösvényen át közelíthető meg.
Cím: Gyenesdiás, Malom u. 7.
 

 

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK