2023.03.20., hétfő - KlaudiaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

Tavaszi Művészeti Fesztivál

2022. március 25. péntek, 16:42 - április 09., 00:00

Tavaszi Művészeti Fesztivál Nagykanizsán

2022. március 25-április 9. között.

„Tavasz a kultúrában – Kultúra a tavaszban” címmel, 1993-ban indult útjára városunkban az a kulturális rendezvénysorozat, amely – a tavasz, a megújulás jegyében – csokorba kötötte a nívós művészeti programokat, s a nagykanizsai közönség számára valódi különlegességeket kínált. Az eseménysorozat a kezdetektől lehetőséget adott a helyi művészeti értékek és a tehetséges előadók felmutatására is.

A kezdeményezés töretlenül fejlődött, egyre népszerűbbé vált Nagykanizsán olyannyira, hogy 1998-tól fesztivállá nőtte ki magát, s előbb Tavaszi Zenei Fesztivál elnevezéssel, majd pedig – 2000 óta – Tavaszi Művészeti Fesztiválként minden évben megrendezésre kerül.

Programok
2022. MÁRCIUS 25., PÉNTEK, 19:00
Színpadon az ExperiDance! GYÖNGYHAJÚ LÁNY BALLADÁJA - OMEGA MUSICAL

Mindenkiben ott van a szunnyadó gyermek, így a tündérmeséket a felnőttek is szeretik, csak be kell őket csomagolni "felnőtt köntösbe"! Egy fiatal lány felnőtté válásán, első nagy szerelmi csalódásán keresztül idézi meg a Balaton part, a tó ősi mitikus legendáit. A színpadon 24 ExperiDance táncművész, a mikrofonoknál 5 kiváló musicalszínész, a mese erősítésére 21 szenzációs Omega-sláger! Egy történet, amit mindenki átélt, aki volt fiatal és szerelmes!
Az Omega együttes és az ExperiDance Production több mint fél év gondos tervezés, aprólékos egyeztetés és lázas alkotómunka után Szabó Máté, Sánta László, Koós Réka, Fésűs Nelly, Lux Ádám, Tóth Sándor, Janik László, Békefi Viktória és Magyar Viktória főszereplésével állította színpadra új darabját, amelyben olyan világszínvonalú slágerek csendülnek fel, mint a Trombitás Frédi, a Régi Csibészek, az Ezüst Eső, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék vagy a Gyöngyhajú lány...

Jegyárak 
I. helyár (1-11. sor) 6.500 Ft
II. helyár (12-20. sor) 6.000 Ft
Jegyek kaphatók MÁRCIUS 1-TŐL a HSMK jegypénztárában, illetve a jegy.hu oldalon!

2022. MÁRCIUS 26., SZOMBAT, 17:00
KORTÁRS KÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS A KENDLIMAJORI LUDVIG NEMZETKÖZI MŰVÉSZTELEPEK ALKOTÁSAIBÓL

Művészeti alkotásokat gyűjteni óriási kaland. Folyamatos utazás. A Ludvig Nemzetközi Művésztelepek gyűjteményét nézegetni, válogatni olyan „ásatás”, ahol apró, jelentéktelennek tűnő sztorikból egyre inkább összeáll a nagy egész. Minden alkotáshoz köthető egy sztori, és persze maga az alkotó személye, hiszen ezek a műalkotások itt készültek, Kisrécse-Kendlimajorban, ezért minden olyan személyes, olyan töltete van, hogy azt nem lehet elégszer újraélni. Ajánljuk mindenkinek a kiállítást, aki nyitott a világra, szeret mélyre ásni önmagában. A válogatás 1999-től mostanáig, 22 év kortárs művészeti lenyomata.

A kiállítást megnyitja: Ludvig Klára, a Kendlimajor Galéria Kft. ügyvezetője
Közreműködik: Tiborcz Iván szaxofon
A kiállítás megtekinthető április 25-ig az Ősze András galériában.

2022. MÁRCIUS 27., VASÁRNAP, 17:00
Csukás-Bergendy: SÜSÜ A SÁRKÁNY KALANDJAI című zenés mesejáték a kaposvári Roxínház előadásában

Süsü, a sárkány nem találja a helyét a világban: apja kitagadja, mert jószívű és a többi sárkánnyal ellentétben csak egy feje van. 
Az emberek viszont félnek tőle, hiszen sárkány. Mégis talál egy királyfit, aki így is elfogadja, így is szereti. Hogyne szeretné, hiszen sárkány létére jószívű, és egy lepkének se tudna ártani, szelídségével belopja magát az ember szívébe. 
A bájos meséből a gyerekek megtanulhatják, hogy aki más, mint mi, az nem biztos, hogy ellenség, sőt ha jobban megismerjük, lehet, hogy nem is annyira más, mint mi. 
A színpadi változatban a Magyar Televízió bábfilmsorozatának slágerei is helyet kapnak.
A 30 szereplőt és az életnagyságú Süsü figurát felvonultató előadás felhőtlen kikapcsolódást ígér az egész család számára.

Jegyár elővételben: 1.200 Ft, az előadás napján: 1.500 Ft
Jegyek kaphatók MÁRCIUS 1-TŐL a HSMK jegypénztárában hétköznapokon 14 és 18 óra között!

2022. MÁRCIUS 29., KEDD, 19:00
PARTI NAGY LAJOS és LUKÁCS MIKLÓS zenés irodalmi estje

Egy kiváló író és egy fantasztikus zenész… Korukat tekintve két generációt képviselnek. Az ő izgalmas irodalmi-zenei párbeszédjüket hallhatjuk ezen az estén.
Az író mesél, felolvas az általa fontosnak és aktuálisnak tartott írásaiból, a kiváló cimbalom művész pedig zenével folytatja a felolvasásokat. A próza közben kellő dramaturgiai pontokon megszólal a zene, hangsúlyozva, aláhúzva vagy akár ellenpontozva az egyes szövegrészeket.

Jegyár elővételben: 2.500 Ft, az előadás napján: 3.000 Ft
Jegyek kaphatók MÁRCIUS 1-TŐL a HSMK jegypénztárában hétköznapokon 14 és 18 óra között!

2022. MÁRCIUS 30., SZERDA, 19:00
BACSÓ KRISTÓF TRIAD

VENDÉG: BARCZA HORVÁTH JÓZSEF
Bacsó Kristóf szaxofonosként és zeneszerzőként is a magyar jazzélet egyik meghatározó alakja, elég csupán annyit említenünk , hogy az elmúlt években négy szerzői lemeze jelent meg, a trió formációtól a kvartett , kvintett felállásokon át egészen a big-bandre írt albumig bezárólag.
Bacsó Kristóf saját zenekara a TRIAD, egy kísérletező zenei műhely, melynek hangzása számos fesztiválon aratott nagy sikert itthon és külföldön egyaránt.
A mostani koncerten a februárban felvett új albumuk anyagát mutatják be.
Bacsó Kristóf - tenor szaxofon effektek
Tálas Áron - billentyűk, Fender Rhodes
Juhász Márton - dobok
Barcza Horváth József -basszushangszerek
Jegyár: 1.500 Ft
Jegyek kaphatók MÁRCIUS 1-TŐL a HSMK jegypénztárában hétköznapokon 14 és 18 óra között.

2022. ÁPRILIS 1., PÉNTEK, 19:00
Leander Kills / Your Last Steps

Menetrend:
19:00 kapunyitás
19:50 YOUR LAST STEPS koncert
21:00 LEANDER KILLS koncert
Jegyek:
Elővétel: 3500 Ft
Koncertnapján: 4000 Ft
FIGYELEM! Rendezvényeink a hatályos kormányrendelet értelmében kizárólag érvényes védettséget igazoló kártya felmutatásával látogatható. Kérjük, hogy belépőjegyed a fentiek figyelembevételével vedd meg! Védettséget igazoló kártya hiánya vagy érvénytelensége esetén jegyet nem áll módunkban visszaváltani.

Jegyek március 1-től kaphatók a HSMK és a Medgyaszay Ház jegypénztárjában illetve a jegy.hu-n.

2022. ÁPRILIS 7., CSÜTÖRTÖK, 14:00
Molnár Ferenc: EGY, KETTŐ, HÁROM - vígjáték valós időben

Norrison bankigazgató a pihenésére készülődik, amikor a családjánál vendégeskedő lány – jónevű amerikai milliomosházaspár egyetlen gyermeke – vészhelyzetet jelent be: férjhez ment. Ami még rosszabb: a szülők megtudták, és útban vannak ide. Ami ennél is rosszabb: a férj egyáltalán nem gazdag. Sőt. Sőt. Sőt! De ami a legrosszabb: már a gyerek is úton van. Norrisonnak egyetlen órája van, hogy kifordítsa a sarkából a világot. Persze ennek ára van. Magas ára. De egy bank gépezete talán elég hozzá…
Játssza:
Alföldi Róbert, Szatory Dávid, Lénárdt Laura, Lugosi György, Parti Nóra, Debreczeny Csaba, Mertz Tibor, Némedi Árpád, Janicsek Péter, Fehér Balázs Benő, Dékány Barnabás, Kovács Máté, Barna Zsombor, Nyulassy Attila, Katona Vanda, Sipos Viktória, Hajdú Csilla, Horváth Emmi
Jegyár: 5.000 Ft
Jegyek kaphatók MÁRCIUS 1-TŐL a HSMK jegypénztárában hétköznapokon 14 és 18 óra között!

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK