2023.01.28., szombat - Károly, KarolaZalaegerszeg időjárása

Programajánló

XVI. Göcseji Szilvafesztivál 2022

2022. szeptember 10. szombat, 10:44 - szeptember 11., 00:00

XVI. Göcseji Szilvafesztivál 2022
2022.09.10.

Délelőtt 9 órától indul a bográcsos étel főzőverseny és szilvapálinka-mustra. A pálinkát a versenyre fél literes üvegben kell leadni a kultúrházban 10.-én 8 – 9 óra között. Az üvegen fel kell tüntetni a gyümölcsfajtát, pálinka alkohol tartalmát, évjáratot. A verseny célja a házi fogyasztásra főzetett pálinkák megmérettetése, a minőségi pálinka, mint hungarikum népszerűsítése.

11 órától desszert verseny, melyen házilag készített sós, vagy édes süteménnyel, tortával, poharas desszerttel lehet nevezni, feltétel, hogy mindegyik tartalmazzon nyers, vagy aszalt szilvát, vagy szilvalekvárt. A süteményes tál, tálca, tányér aljára fel kell ragasztani a készítő nevét, desszert elnevezését. A pályamunkát a rendezvény napján 9-10,30 óra között lehet leadni a kultúrházban, amit szakmai zsűri minősíti.

A hagyományokhoz hűen, a 9 órától kezdődő bográcsos étel főzőversenyre várják a csapatok jelentkezését!  Kikötés nélkül bármilyen étel készíthető. Az ételeket a helyszínen kell elkészíteni, a zsűri az értékelésnél figyelembe veszi a főzés menetét, ételek ízharmóniáját, felhasznált nyersanyagokat, fűszerezést, a készétel tálalását, asztal díszítést. Az önkormányzat minden csapatnak biztosít asztalt, padot, tűzifát, szemeteszsákot, vöröshagymát, vizet a főzéshez. Jelentkezéseket várjuk személyesen, sms-ben, e-mailben, FB üzenetben, telefonon.

12.30 - szilvásgombóc, szilvásmálé kóstoló

Délutáni program előzetes:

13 órától:  Interaktív zenés gyermekműsor MóKatával, - óriás buborék show!
14 órától Köszöntő
Aranyló Göcsej program keretében:  Göcsej szeretlek fotópályázat, szépirodalmi pályázat, kincskereső geochaching  eredményhirdetése
14.15: Bognár Gyula magyarnóta énekes
15.00: Bibrics táncegyüttes
15.30: Főzőverseny, sütiverseny és pálinkaverseny értékelése
16.00: Völgyifalui Népdalkör és Citerazenekar
16.30: Zalaegerszegi Hevesi S. Színház művészeinek előadása
Gulyásparty
18 órától TMK Rock Band
Tombola sorsolás
21.30: Sihell Ferry
22.00: Éder Gabee

Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK