2018.07.17., kedd - Endre,ElekZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A BalatonArt tárlata

2016. szeptember 27. kedd, 11:39
Szerző: Nemes Norbert Fotó: N. N.
A Börner Csák Ildikó által irányított, 1999-ben Major Lajos fafaragó művész által alapított, vonyarcvashegyi székhelyű, BalatonArt alkotóközösségének 12 tagja mutatta be nemrég festményeit, fényképeit, szőtteseit Alsópáhok művelődési házában.

A csoportos tárlat nyitóünnepségének alaphangulatát a falu büszkesége, a Bodzavirág Népdalkör hét tagja alapozta meg.

A Székelyföldről érkezett Kenesei Aurélia nyugalmazott közgazdász nemcsak egy szívhez szóló mesét mondott, de az alkotókat és a kiállított műveket is méltatta. A színekben és lélekben gazdag gyűjteményről szólva kiemelte: magasra emeli a művészet az embert, nemessé, csodálatosan széppé varázsolja a lélek minden rezdülését. A csoport évi tíz alkalommal tart alkotói napokat és a közösség tevékenyen részt vesz a vonyarci programokon. Az elmúlt évtizedben harminc kiállításuk volt belföldön, Szlovákiában, Szerbiában, Erdélyben.

Az Isten által tehetséggel megáldott festők, grafikusok, fotósok és szövők alkotásai erőt rejtenek magukban, szépségükkel színesebbé teszik az életünket. A kiállított darabok élet minden pillanatát vonzóvá, színessé varázsolják. Itt van minden. Az évszakok és a mindennapok. A nagyszerű tárlaton beszél az ecset, a kétkezi munka, mondta Kenesei Aurélia.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK