2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A Huawei részt vállalna a zalaegerszegi tesztpálya építésében

2016. október 25. kedd, 17:24
Forrás: MTI
A Huawei Technologies Hungary Kft. szívesen bekapcsolódna a tervezett zalaegerszegi járműipari tesztpálya építésébe - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium a közelmúltban az MTI-vel, miután Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Budapesten tárgyalt a cég vezérigazgatójával, Cseng Vej-fenggel.

A közlemény szerint Varga Mihály kifejtette: az adatkezelési és adatátviteli megoldások fontos elemei a zalaegerszegi projektnek, a kínai távközlési óriáscég a tesztpálya WLAN-ellátásához nyújthat segítséget. A tárcavezető hangsúlyozta: a Huawei számára Magyarország kiemelt jelentőségű, hiszen valamennyi, az európai piacra, Közép-Ázsiába, Észak- és Nyugat-Afrikába, illetve a közel-keleti régióba szánt távközlési hálózati termékét az országban szerelik össze, és innen szállítják tovább több mint 50 célországba.

Hozzátették: Cseng Vej-feng tájékoztatta a tárcavezetőt a Huawei magyar leányvállalatának elmúlt egy évének eredményeiről, hangsúlyozva, hogy magyarországi leányvállalatuk fejlesztésére nagy hangsúlyt fektetnek. A távközlési eszközöket és megoldásokat szállító kínai magánvállalat globális bevétele tavaly több mint 60 milliárd dollár volt. Magyarországon a második legnagyobb kínai befektető, több mint 2000 embernek biztosít munkát.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK