2023.06.09., péntek - FélixZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A Robert Bosch Kft. ma reggel közleményben jelentette be zalaegerszegi fejlesztését.

2022. március 09. szerda, 19:16
Közlemény
Címkék:
A Bosch - akárcsak korábban a Rheinmetall, az AVL és a TÜV Rheinland - a Zala ZONE Járműipari Tesztpálya jelenléte miatt választotta Zalaegerszeget és a próbapálya mellett, az AVL és a Science Park közötti területen építi meg központját.

A cég 10 millió euró ráfordítással kutatás-fejlesztési központot hoz létre, ahol elektromos és önvezető járművekhez fejlesztenek majd egyebek mellett vezérlő rendszereket és elektromos motorokat. A cég fókuszában a vezetéstámogató rendszerekhez, valamint az autonóm vezetéshez kapcsolódó fejlesztések és tesztelések állnak majd. Ezek közé tartozik a radar- és kameraalapú rendszerek kivitelezése vagy a LIDAR elvén működő távolságmeghatározás, amely lézeralapú távérzékelésre szolgál. Az itt dolgozó szakemberek munkájuk során részt vesznek majd az autóipari elektronika, a vezetéstámogató rendszerek, a műszerfalak, a kormányvezérlő rendszerek, az elektromos motorok, valamint az ABS rendszerek fejlesztésében és tesztelésében is.

A központ tesztpálya melletti 10 ezer négyzetméteres telken épül meg. Építenek egy 2000 négyzetméteres irodaépületet, továbbá kialakítanak egy nyolc tesztautó-szerelő állomással, valamint diagnosztikai műszerekkel felszerelt 1500 négyzetméteres műhelyt is, amely alkalmas lesz a belső égésű, valamint az elektromos motorral felszerelt autók tesztelésére is.

A beruházás 200 új munkahelyet teremt Zalaegerszegen, melyek nagy része magasan kvalifikált, mérnöki, kutatói munkakör lesz. A cég közleményében szerepel, hogy minél több, zalaegerszegi egyetemi hallgatóval szeretnék megismertetni a modern ipari környezetet és tevékenységeket.

A tervek szerint az épületeket 2023 végén adják át, a teljes beruházás pedig 2025-ben készül el. A fejlesztéshez a kormány is biztosít EKD támogatást.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK