2020.10.27., kedd - SzabinaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

A tankerületi központhoz kerül 11 intézmény

2016. december 05. hétfő, 10:06
Szerző: V.Zs.
Zalaegerszegen írták alá elsőként az országban a megállapodást az oktatási intézmények átadásáról. 2017 január elsejétől tizenegy közoktatási intézmény kerül a tankerületi központ fenntartásába. Az átadás-átvételről szóló megállapodást Balaicz Zoltán polgármester és Kajári Attila, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ igazgatója írta alá.

 Balaicz Zoltán elmondta: a gimnáziumok, általános iskolák, a Pálóczi zeneiskola, és a városi kollégium kerül át a tankerületi központhoz. Az önkormányzat fenntartásában jövőre már csak a bölcsődék és óvodák maradnak. Mint fogalmazott, Zalaegerszeg eddig is jó gazdája volt az oktatási intézményeknek, és az elfogadott, elkezdett terveknek megfelelően folytatják az intézmény-felújítási programot, melynek keretében 2020-ig valamennyi iskola megépül a TOP program keretében. Jelezte, hogy 360 millió forintból új óvodát építenek, melynek alapkövét várhatóan januárban teszik le. A polgármester utalt arra, hogy sokszor elhangzik, hogy elveszik az önkormányzatoktól az iskoláikat. Úgy gondolja, az egységes állami fenntartás és irányítás az esélyegyenlőség megteremtését teszi lehetővé.

Kajári Attila hozzátette: a fenntartásukba kerülő 11 intézmény 15 telephelyet jelent. Átvesznek 136 alkalmazottat, akik a napi karbantartást, takarítást végzik majd, mint eddig. Megjegyezte: jól működő oktatási rendszert vesznek át az önkormányzattól, amit szeretnének folytatni. Úgyszintén a peremkerületi intézmények közösségfejlesztő tevékenységét is tovább folytatják.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK