2020.02.23., vasárnap - Szőkőnap Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Adventi koszorú okozott tüzet Zalaegerszegen

2018. december 19. szerda, 19:17
Sajtóközlemény
Címkék:
A karácsonyi időszak szépségei mellett a veszélyeit se szabad szem elől tévesztenünk. Az egyik ilyen tűzveszélyes tárgy az adventi koszorú, amelyen a karácsony közeledtével immáron három gyertya ég, azonban tegnap este Zalaegerszegen, pont ez a dísz okozott majdnem lakástüzet.

Vasárnap este Zalaegerszegen az egyik Berzsenyi utcai lakásba riasztották a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit, ahol az asztal közepén fekvő adventi koszorú és az alatta lévő erítő és székek kaptak lángra. Az ott lakónak szerencséje volt, hogy észlelte a tűzet, még korai fázisában, így a tűzoltók kiérkezése előtt el tudta oltani a lángokat, adta hírül Cseresznyés Dániel tűzoltó főhadnagy, Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője

Az ünnepi időszak tűzeseteinek kiváltó oka leggyakrabban az, hogy az égő mécseseket vagy gyertyákat gyúlékony anyag közelében helyezik el, a keletkező lángok a különböző textíliákon, függönyön, asztalterítőn keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire. Az adventkor használatos koszorúk, amelyek jellemzően könnyen éghető anyagokból készülnek, szintén nagy odafigyelést igényelnek. A koszorún elhelyezett gyertyákat csak felügyelet mellett égessük, mielőtt a helyiségből kimegyünk, azokat oltsuk el.

Biztonsági tanácsok, ha elhagyjuk a lakás:

Mielőtt elhagyjuk a lakást, oltsuk el a nyílt lánggal égő karácsonyi díszítést, adventi koszorút, mécseseket, más gyertyákat.

Áramtalanítsuk az elektromos világító eszközöket, díszítő elemeket, fényfüzéreket és karácsonyi égősorokat.

Az adventi koszorú gyertyáit éghető anyagtól mentes területen, fémtálcán vagy egyéb tűzálló aljzaton lehet meggyújtani.

Tűz esetén hívja a 112 –es segélyhívószámot!

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK