2023.09.23., szombat - TeklaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

DK: Az újratervezés időszaka jön

2022. április 08. péntek, 19:14
Szerző: -pet-
Címkék:
Sajtótájékoztatón értékelte a választások eredményeit a Demokratikus Koalíció (DK) helyi szervezete, valamint dr. Csidei Irén, az ellenzéki összefogás közös országgyűlési képviselő-jelöltje.

Értékelte a választás eredményeit az ellenzéki jelölt is

Mint azt Keresztes Csaba, a DK választókerületi elnöke, kampányfőnök elmondta: vidámabb sajtótájékoztatót szerettek volna tartani, de ki kell mondani, hogy helyben is és országosan is vereséget szenvedtek. Arra számítottak, hogy ha szűken is, de lehetséges a kormányváltás, vagy legalább szűkül az olló, és kiegyenlítettebb viszonyok lesznek az országgyűlésben. Bár az ellenzék tisztességes kampányt folytatott és tisztességesen helytállt, mégsem ez történt. Úgy látják, hogy az egypártra szabott választási rendszerben, és a hazai egyoldalú médiaviszonyok közepette nem sikerült a változást elérni.

A választókerületi elnök szerint ráadásul a kormány és a kormánypárt, vagyis az állam és a Fidesz kampánya, kommunikációja teljesen összefonódott, míg az ellenzéki szövetség jelöltjei jóval kevesebb lehetőséget kaptak. A következő hetek, hónapok az elemzésről, a történtek értékeléséről szólnak majd, a jövőbeni stratégiát ezt követően lehet kialakítani. Keresztes Csaba az ellenzéki összefogás pártjainak, aktivistáinak, és dr. Csidei Irén jelöltnek megköszönte az elmúlt hónapok kitartó munkáját.

Dr. Csidei Irén hozzátette: a kudarc és a csalódás ellenére örül, hogy részt vehetett a kampányban. A felkérést azért vállalta, mert hitt benne, hogy elősegítheti a változást. Most is azt gondolja, hogy a jó oldalon állnak, de nem egyforma esélyekkel szállhattak harcba. Az is látszik, hogy az elmúlt tizenkét évben nem sikerült egy olyan ellenzéket felépíteni, aki méltó ellenfele lehet a kormánypártnak. A választás eredményének nem örül, ám hiszi, hogy fel lehet ebből állni. Most az újratervezés időszaka következik – fogalmazott.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK