2022.12.07., szerda - AmbrusZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Eladott labdák, pontatlan dobások - vereség a vége

2019. január 02. szerda, 12:46
Szerző: B. I.
Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend 83-94 (26-17, 19-25, 17-23, 21-29). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2300 néző. Jv.: Cziffra, Kapitány, dr. Mészáros.

ZTE: Ware (18/9), Gulyás (3/3),  Thompson (10), Szabó (18/9), Agafanov (13). Csere: Fuller (9/3),  Doktor (7/3), Papp (3/3), Bagó, Durázi. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Körmend: Thames (8/3),  Ferencz (11/9), Price (29/12), Hammonds (7/3), Delas (9). Csere: Bradford (22/6), Csorvási (8), Kiss, Lajsz, Németh. Vezetőedző: Matthias Zollner.

A rangadón  a Körmend kezdett jobban (2. p.: 0-5). A zalaiak három perc után szerezték első kosarukat, és gyorsan elkapták a mérkőzés ritmusát (7. p.: 16-7). Jól védekeztek és jól védték a vasiak kinti dobásait. Az első negyed végére jelentős előnyre tettek szert.  A pontok mellett a hazai játékosok a faultok terén is vezettek.  A második tíz percben egy ideig  tartott a házigazdák lendülete (22. p.: (30-19). Aztán a Körmend egyre többször kijött egész pályás letámadásra, már a labda felhozatala is egyre  nehezebb volt az egerszegiek számára. Jöttek az eladott labdák és támadásban a pontatlan dobások. A vendégek felzárkóztak, a félidőben mindössze 3 pont volt  a zalaiak előnye. A harmadik negyedben sem találtak magukra útra a hazaiak. A Körmend kemény védekezését hagyták a játékvezetők. A 23. percben egyenlített a vendégcsapat (48-48).  A ZTE támadásban továbbra is szenvedett, új játékosa Fuller egy látványosat zsákolt, dobott egy triplát, de látszott, hogy igazából még nem ismeri csapata játékát. A hazaiak nehezen visszakapaszkodtak egálra (29.p.: 63-63). Egy félpályás tripla után mégis  a vasi csapat vezetett 3 ponttal a záró negyed előtt. A záró tíz percben  a házigazdák rendre lemaradtak a vasiak kinti dobóiról, a vendégek Körmend 3 pontosokkal büntettek. Tíz pont fölé nőtt a két csapat közötti különbség (32. p.: 62-73). A ZTE mindent megtett a felzárkózásért, de ismét jöttek az eladott labdák, a pontatlan dobások és nyert a vendégcsapat.

A rangadón a vasi csapat kellemetlen játékstílusát ráerőltette a hazaiakra, mellette, főleg a befejező tíz percben 3 pontosokkal is föléjük kerekedett. Az egerszegiek 18 labdát adtak el, ami ezen a szinten nagyon sok.  Fulleron látszott még, hogy beilleszkedési gondokkal küzd, de voltak ígéretes megmozdulásai.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője: - Sok hibával játszottunk, döntő volt, hogy a Körmendnél több volt  a felnőtt játékos. Ma a játékunkból hiányzott az extra, főleg a második félidőben.

Matthias Zollner, a Körmend vezetőedzője: - Nagyon örülök, hogy sikerült győznünk, és annak, hogy majdnem száz pontot dobtunk vendégként. Végig bíztam a csapatomban, győzelmünk megérdemelt.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK