2023.06.04., vasárnap - BulcsúZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Foci: egy védelmi hiba döntött

2021. április 12. hétfő, 15:22
Szerző: Bedő István
Címkék:
ZTE FC –Bp. Honvéd 0-1 (0-0)

NB I-es labdarúgó-mérkőzés (zártkapus találkozó). Zalaegerszeg. Jv.: Farkas Á., (Márkus, Aradi).
ZTE: Demjén – Lesjak,  Kálnoki-Kis,  Bobál D., Bedi (Gergényi 69. p.) – Szánthó (Babati 46. p.), Sankovic, Tajti (Koszta 62. p.), Favorov – Könyves, Futács (Zimonyi 69. p.). Vezetőedző: Waltner Róbert.
Bp. Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Lovric, Klemenz, Aliji – Hidi (Bocskay 72. p.), Nagy D.(Böle 85. p.), Szendrei (Kesztyüs 86. p.), Zsótér – Balogh, Gazdag (Eppel 90. p.). Vezetőedző: Horváth Ferenc.
Gólszerzők: Nagy D. (56. p.)

A mérkőzés előtt egy perces gyászszünettel dr. Bánhegyi Bélára, a ZTE egykori orvosára emlékeztek a csapatok. Az első 15 perc az ismerkedés jegyében telt. A negyedóra végén a fővárosiak harcoltak ki mezőnyfölényt, az első lehetőséget a vendégek hagyták ki Balogh révén. A Honvéd hiába játszott fölényben igazán nem került helyzetbe.  Hazai oldalon Könyves veszélyeztetett kétszer, szabadrúgást harcolt ki, egyszer a kapu mellé lőtt.
Lendületesen kezdte a második félidőt a ZTE. Beszorította ellenfelét. Egy kontra támadás végén Demjén röviden ütött ki egy beadást. A kipattanó labdát Nagy D. lőtte a hálóba, 0-1. A fővárosiak a vezetőgóljuk után visszaálltak, szinte csak a védekezésre koncentráltak. Kisebb helyzetek adódtak a zalaiak előtt, de kimaradtak. A Honvéd kapusa rendre védett.
Tipikus egy gólos mérkőzésen, a fővárosiak találtak egy gólt, és elvitték a 3 pontot. A ZTE-re  a kiesés szempontjából kemény csata vár.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK