2022.05.22., vasárnap - Júlia, RitaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Hét orvos távozik a traumatológiáról

2021. június 22. kedd, 12:41
Szerző: ZalaMédia
Több internetes oldalon is napvilágot látott, miszerint a Szent Rafael Kórház Traumatológiai Osztályának dolgozói közül hét traumatológus szakorvos az eddigi, határozatlan idejű egészségügyi szolgálati jogviszonyát felmondta. A hírek szerint a távozó szakorvosok döntésüket azzal indokolták, hogy az ügyeleti órák, az ügyeleti bérek elszámolása valamennyi, az osztályon dolgozó többi munkavállalót is hátrányosan érinti.

A hírekre sajtóközleményben reagált a kórház vezetése, melyet az alábbiakban közlünk:

"Intézményünk mindent megtesz annak érdekében, hogy munkatársaink bérezését és juttatásait a jogszabályoknak megfelelően a lehető legmagasabb szinten tartsa. Törekvéseink ellenére intézményünk Traumatológiai Osztályán 7 orvos beadta felmondását, mivel sérelmezték az ügyeleti díjak számukra alacsony mértékét.

A traumatológusok ún. trauma fix díjazásban is részesülnek. A Traumatológiai Társaság ajánlása szerint a teljes díj 60%-a illeti meg a dolgozókat. A Zala Megyei Szent Rafael Kórház azonban ennél magasabb összeget állapított meg, így a traumatológiai ellátásában résztvevő orvosok és a szakdolgozók a teljes díj 75%-át kapják meg, amely havonta 300-700 ezer Ft közötti összeget jelent.

Két további tényre szeretnénk felhívni a figyelmet:
1.) kimutatásaink alapján az érintett traumatológusok ügyeleti leterheltsége a más osztályokon dolgozó orvoskollégákhoz képest alacsonyabb, 
2.) a koronavírusos betegek ellátásában a Traumatológia osztály felmondott szakorvosai nem vettek részt, vagyis a hírekkel ellentétben a pandémia nem okozott számukra többletterhelést. Az elhalasztott műtéteik helyett az oltópontokon teljesítettek feladatot, külön juttatásért.    
Szeretnénk leszögezni, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszony vállalásával 2021. március 1-ével jelentősen megemelkedtek az orvosi bérek. Kórházunk felmondott traumatológus szakorvosai a megemelt béren túl a korábban említett traumatológiai ellátásért járó fixdíjban és az ügyeletek után járó díjban is részesültek.

Azoknak a felmondásban érintett traumatológus szakorvosoknak, akik elégedetlenek a bérezésükkel április havi bruttó bére 2 és 2,7 millió Ft között alakult. Így - a tavalyi évhez hasonlóan - kiemelkedő javadalmazásban részesültek más szakterületek orvosaihoz képest. 
A további bérzsarolásnak intézményünk fenntarthatósága érdekében nem engedünk!
Kórházunk az elkövetkező időszakban is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a hozzánk forduló betegeket a lehető legmagasabb szintű gyógyító ellátásban tudja részesíteni. A Traumatológia működésének folytonosságát biztosítani fogjuk.


a Zala Megyei Szent Rafael Kórház menedzsmentje"

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK