2022.05.23., hétfő - Dezs?Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Ilyen első félidőt még nem nagyon láttunk

2017. május 25. csütörtök, 11:17
Szerző: B. I.
Alba Fehérvár Puebla Plus - Zalakerámia ZTE KK 80-88 (13-32, 22-25, 25-12, 20-19). NB I-es férfi kosárlabda-mérkőzés, rájátszás az 1-4. helyért, első mérkőzés. Székesfehérvár, 1700 néző. Jv.: Pálla, Győrffy, Söjtöry.

Alba: Taylor (13/6), Mohammed (14/6),  Shepard (6/3), Lóránt (11), Keller Á. (6). Csere: Edwards (19/12), Farr (11/3), Markovics, Varga. Vezetőedző: Dzunics Branislav.

ZTE: Ubilla (14/3), Norfleet (23/12), Benke (7/3), Szabó (17/15), Drungilas (16/6). Csere: Wright (8), Mohácsi (3/3), Kis R. Vezetőedző: Bencze Tamás.

A bajnoki elődöntőben  a zalaiak kapták el előbb a ritmust, mire az Alba észbe kapott, már jelentős előnyre tettek szert (5. p.:8-21).  Az első öt percben  a ZTE négy  triplát dobott. A hazaiak pontatlanul céloztak,  a vendégek tovább növelték előnyüket. Az első negyedben hét zalai hárompontos kísérletből hat célba ért. A második tíz percben okosan, a támadó időket kijátszva tovább szárnyalt a zalai csapat.  (15. p.: 25-44) Játékosai továbbra is jól dobtak, a hazaiak támadásait pedig kivédekezték. A palánkok alatt sem tudta magassági fölényét érvényesíteni az Alba. A félidei 22 pontos zalai előny bravúrt sejtetett.

Szünet után négy percig még érvényesült  a vendégek akarata. Aztán szigorított védekezésén a hazai együttes, s öt perc alatt mindössze három pontot dobott a ZTE. Az Alba pedig szép csendesen felzárkózott. (27. p.: 56-60).  A zalaiak azonban nem hagyták magukat,  Szabó hárompontosa a befejező negyed elején számukra nagyon jókor jött. A  ZTE igyekezett kijátszani a  támadó időket, a végén pedig pontokat szerezni. Sikerült egy-egy  hármast dobniuk, ami  elvette  a hazaiak kedvét. A hajrában öt pontra megközelítette ellenfelét a hazai együttes, de a zalaiak már nem engedték ki kezükből a mérkőzést,  s végül elvették az Alba pályaelőnyét.

A zalai csapat az első két negyedben nyújtott remek teljesítményével alapozta meg győzelmét és 1-0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcban.

Értékelés:

Bencze Tamás, a ZTE vezetőedzője. - Nagyon örülök a győzelemnek. Titkon reménykedtünk benne, de nem számítottam ilyen jó első félidőre.  Szerencsére a 4. negyed közepén sikerült megállítani az Albát. A két ellentétes félidő mutatja, hogy milyen párharcra számíthatunk.

Kis Attila, a ZTE technikai vezetője: - Az első félidőben extrán teljesítettünk. A második félidőben feljött az Alba, de mindig volt nálunk egy játékos, aki átlendítette a holtponton a csapatot és a negyedik játékrészben újítani is tudtunk.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK