2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Jubiláltak a kertbarátok

2018. szeptember 07. péntek, 14:58
Szerző: V.Zs.
Ötven évvel ezelőtt alakult meg a Zalaegerszegi Hagyományápoló Kertbarát és Kulturális Egyesület, melynek tagjait Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a jubileumi ünnepségen.

Mint fogalmazott, az önkormányzat fontosnak tartja a város közéletében a hagyományőrző egyesület tevékenységét. A polgármester megköszönte a lokálpatrióta közösség munkáját és az 50 éves jubileum alkalmából emléklapot adott át Mrakovics Miklósnénak, az egyesület elnökének.

Tolvaj Márta alpolgármester a kertbarát egyesület elmúlt évtizedeinek eseményit idézte fel „A Kertbarátság 50 éve” című kiadvány alapján. Mint mondta: a civil szervezet példát mutat, felhívja a figyelmet a kertkultúra fontosságára, tudást örökít meg, hidat épít a generációk között. Mikszáth Kálmán gondolatait tolmácsolta „a föld a létünk része, ajándék…”. A kertbarátoknak köszönhetően egyre gazdagodik a helyi termékek kínálata, melynek piaca népszerűségnek örvend Zalaegerszegen.

A hagyományápoló kertbarát egyesület részt vesz az egészséges táplálkozással kapcsolatos ismeretterjesztésben is, gasztronómiai programjaik segítségével. A kertek terméseit, virágait pedig kiállításokon láthatja a város lakossága. Jelenleg az egyesületnek 63 tagja van, a szervezet nyitott, minden érdeklődő jelentkezőt felveszi tagjai sorába.
     

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK