2021.04.18., vasárnap - Andrea, IlmaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Két szabadnapos tűzoltó segített a bajbajutottaknak

2021. február 27. szombat, 18:17
Közlemény
Címkék:
A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére február 26 pénteken (február 26) délelőtt nem sokkal fél kilenc után érkezett jelzés, miszerint Zalaegerszegen az Ebergényi úton, az Akácfa utca kereszteződésében árokba borult egy személygépkocsi.

Horváth Ambrus százados és Császár András tűzoltó főtörzsőrmester, a Zalaegerszegi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományának tagjai éppen szabadnapjukat töltötték, amikor a baleset helyszínének közelében autóztak. Amint a bajt észlelték, a két tűzoltó azonnal megállt és a bajbajutottak segítségére sietett. Gyors helyzetfelismerésüknek köszönhetően a megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig az elsődleges beavatkozást megkezdték, segítették a két sérültet – egy édesanyát és gyermekét - valamint a forgalom irányításából is kivették részüket. A két szabadnapos tűzoltó a sérült kisgyermek elsődleges ellátását is megkezdte, betakarták, ezzel megakadályozták a gyermek felesleges mozgatását. 

A helyzetet felmérve a jármű áramtalanítását a további károkozás elkerülése miatt nem ők, hanem már a kiérkező raj végezte el. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK