2021.11.28., vasárnap - StefániaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Megszépült környezetben

2018. augusztus 23. csütörtök, 18:44
Szerző és fotó: Antal Lívia
Megújult a zalaegerszegi Petőfi utcai védőnőnői szolgálat, melynek nettó 12, 7 millió forintos beruházásával befejeződött a TOP-program az egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztését szolgáló része, hangzott el az átadáson.

Erre összesen 353 millió forint állt rendelkezésre, melyből felnőtt és gyermek háziorvosi rendelőket illetve védőnői szolgálatokat újítottak, mondta Balaicz Zoltán polgármester. A város a szociális intézmények felújítására 433 millió forintot költhetett a TOP-programból, amellyel már korábban végeztek. A polgármester ezt úgy értékelte, hogy a 23 megyei jogú város közül nem sok büszkélkedhet azzal, hogy mostanra mindkét programcsomagot befejezte. Kitért továbbá arra, hogy az épületegyüttesben lévő Petőfi utcai Tagóvoda és a Cseperedő Bölcsőde felújítására összesen 250 millió forintot fordítottak. Az óvodai szárnyat már átadták, a bölcsődében még zajlanak a munkálatok. Ez utóbbi költségét az oktatási, nevelési intézményekre szánt TOP-forrásból biztosították.

Vigh László országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy az idei év a családok éve, aminek köszönhetően még több támogatást és figyelmet kapnak a magyar családok. A kormány éppen ez okból tartja fontosnak a hungarikumként számon tartott védőnői szolgálat épületeinek felújítását.

Ladányi Ibolya, a Zalaegerszegi Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetője köszönetét fejezte ki, hogy a védőnők megszépült környezetben fogadhatják az édesanyákat. A kívül-belül megújult Petőfi utcai szolgálatban négyen dolgoznak, egyenként közel 160 család, illetve 200 kisbaba életét figyelemmel kísérve.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK