2024.07.13., szombat - JenőZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Megújult gyermekintézmények

2016. szeptember 29. csütörtök, 18:29
Szerző: AL fotó: AL
Zalaegerszeg önkormányzata összesen tizenkétmillió forintot fordított a megyeszékhely bölcsődéinek felújítására, mely összegből valamennyi intézményben elvégezték a szükséges munkálatokat a nyáron.

Prenner Zsuzsanna, a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék vezetője a Kis utcai Tipegő Bölcsődében tartott ünnepségen számolt be a fejlesztésekről. A házigazda intézményben a nyílászárók cseréjére 4,8 millió forintot, a csoportszobák festésére 1,5 millió forintot, a fürdők világításkorszerűsítésére 200 ezer forintot fordítottak. Az Űrhajós Úti Bölcsődében 3 millió forintból kicserélték az árnyékolókat, a konyha kiszolgáló helyiségeinek felújítására 1,2 millió forintot, míg térkőjavításra 1 millió forintot költöttek.

12 millió forint bölcsőde-felújításra Zalaegerszegen

A Napsugár Bölcsődében 300 ezer forintból végezték el a motoros keverőszelep beépítését a hőközpontban. A Cseperedő Bölcsődében a lépcsők korlátjának, valamint a játszószoba és az udvari játékok felújítására összesen 700 ezer forintot költöttek. A bölcsődevezető hangsúlyozta, a munkálatokat zalaegerszegi vállalkozók végezték el határidőre és jó minőségben.

Böjte Sándor önkormányzati képviselő hozzászólásában az értékek megőrzésére hívta fel a figyelmet. Mint mondta, ebben a tekintetben előnyt élveznek azok az épületek és közösségi terek, ahol kisgyermekekkel foglalkoznak. Ezért érezte magáénak a körzetében lévő Tipegő bölcsi felújítását, melyhez képviselői keretéből félmillió forinttal járult hozzá.

Balaicz Zoltán polgármester szintén fontosnak nevezte a gyermekintézményekre való odafigyelést, így köszönetet mondott Böjte Sándornak, Dékány Endrének és Orosz Ferencnének, hogy képviselői keretükből segítették a körzetükben lévő bölcsődék korszerűsítését.

A polgármester emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy 2017. január elsejével ismét átalakul az oktatási rendszer. Az önkormányzatok feladatkörébe ezt követően csak a bölcsődék és az óvodák működtetése marad, melyért továbbra is felelősséget éreznek. A Napsugár Bölcsőde valamint a Cseperedő Bölcsőde teljes felújítására 230 millió illetve 290 millió forintot fordítanak. A 2017-ben majd a 2018-ban megvalósuló beruházásokra a TOP-programból biztosítják a szükséges összegeket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK