2023.06.04., vasárnap - BulcsúZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Mi az a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás?

2022. március 05. szombat, 13:08
Hirdetés
Címkék:
A Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) bevezetésével a Magyar Nemzeti Bank (MNB) célja, hogy minél szélesebb körben elérhető, közérthető és áttekinthető feltételrendszerű, egyszerű és gyors ügyintézés, valamint ügyfélbarát kárrendezés mellett köthető lakásbiztosítások kerüljenek forgalomba.

A biztosítók termékei önkéntes pályázat útján nyerhetik el az MNB-től a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás besorolást. 

Az MFO legfőbb jellemzői: 
-A minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások jelzáloghitelekhez is köthetőek, mint hitelfedezeti lakásbiztosítás. 

-A biztosítást bármely magánszemély megkötheti, aki állandóan lakott, magyarországi ingatlanát és ingóságait biztosítaná.

-A fogyasztóbarát biztosítás díját havi, negyedéves, féléves és éves bontásban is fizethető.

-A fogyasztóbarát otthonbiztosítások digitális megoldásai miatt a biztosításkötés, a díjfizetés, a kárbejelentés és egyes esetekben a kárrendezés teljes folyamatát is online lehet végezni.

-A Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás alapcsomagjai a leggyakoribb káresetekre, valamint elemi károkra nyújtanak fedezetet. Lehetőség van azonban további kiegészítő fedezetek biztosítására, amelyekkel személyre szabhatjuk lakásbiztosításunkat.

- Az MFO termékek esetében az ügyfél-bejelentést követően a biztosítónak 2 munkanapon belül jelentkeznie kell az ügyfélnél. Ezt követően legkésőbb 5 munkanapon belül sort kell keríteni a kárszemlére, amely az MFO esetében digitálisan is történhet. A kárkifizetés megindítása a kárszemlét vagy az utolsó szükséges dokumentum beérkezését követő 5 munkanapon belül megtörténik.

-A biztosítók által kínált minősített otthonbiztosítási termékek összehasonlítását az egységesített dokumentumok és tájékoztatók biztosítják. A Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási termékek könnyedén összehasonlíthatóak az alábbi oldalon: https://minositettotthonbiztositas.mnb.hu/mfo/kalkulator

Ha biztosítással kapcsolatos kérdése van, forduljon bizalommal a Pénzügyi Navigátor Tanácsadó Irodahálózat (PNTI) szakértőihez, akik díjmentesen adnak tanácsot a témában. Természetesen minden egyéb pénzügyi területet érintő kérdésben is állnak a fogyasztók rendelkezésére. 


Elérhetőségek:

8900 Zalaegerszeg, Tompa M. u. 1-3. I.em. (a Göcsej Üzletház emeletén),
Telefon: +36 30 699 0056 (ügyfélfogadási időben!) E-mail: zalaegerszeg@penzugyifogyaszto.hu,
web: www.penzugyifogyaszto.huhttp://zalaegerszeg@penzugyifogyaszto.hu

 

Ügyfélfogadás:


HÉTFŐ: 8:00-14:00  //  SZERDA: 11:00-17:00  //  PÉNTEK: 8:00-14:00

Pénzügyi Navigátor. Utat mutat a pénzügyekben.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK