2019.08.17., szombat - Jácint Zalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Nem várt vereség

2019. január 14. hétfő, 19:00
Szerző: B. I.
VBW CEKK Cegléd - ZTE NKK 84-78 (18-12, 20-18, 14-26, 32-22). NB I-es női kosárlabda-mérkőzés. Cegléd, 300 néző. Jv.: Tőzsér, Balog, Goda.

Cegléd: Swanier (20/3),  Popovics (23/6), Licskai (7/3), Révész B. (6), Hamilton (9). Csere: Gorjanácz (3), Baugh (10), Böröndy (4), Kobolák, Révész L. (2). Vezetőedző: Peter Jankovics.

ZTE: Koziar (14), Pusztai (4), Maltsi (34/12), Boonstra (6), Horti (6). Csere: Kovács G (3/3),  Hegedüs-Őri (11),  Parker, Gáspár-Szalay. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

A rapszodikusan szereplő Cegléd vendége volt  a ZTE. A zalaiak hazai pályán biztosan verték ellenfelüket, s vendégként is ők voltak az esélyesebbek.

Gyengén kezdett a zalai csapat, a negyed közepén már  8-3-ra vezettek a hazaiak.  Gáspár Dávid kénytelen volt időt kérni. Maltsi és Kovács pontjaival zárkóztak a vendégek, de az első tíz percet uralta a Cegléd. A második negyed elején tovább tartott a házigazdák lendülete, főleg támadásban voltak jobbak ellenfelüknél. (15. p.: 30-21). A negyed hajrájában sikerült valamelyest csökkentenie hátrányát  a zalai csapatnak, amikor sikerült több könnyű kosarat szereznie. A nagyszünet után  alaposan belehúztak a vendégek. Jól védekeztek, lett ritmusa a támadójátéknak és Koziar duplájával utolérték ellenfelüket (25. p.: 44-44). Sőt Maltsi 3 pontosával átvették  a vezetést.  Hosszú időn át fej-fej mellett haladt a két csapat. A záró tíz percben vendégeknél szinte csak Maltsi dobott pontot. a többiek nem jeleskedtek. Igaz az utolsó öt percben a ZTE alig dobott büntetőt, a hazaiak annál többet. A Cegléd jól büntetőzött, így nyerte a mérkőzést.

A ZTE meglepő vereséget szenvedett, mert egy félidei előnyt adott ellenfelének és támadásban Maltsit kivéve gyengélkedett.

Értékelés:

Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője: - Az első negyedben nagyon elengedtük ellenfelünket. Nagyot küzdve a harmadik negyedben visszajöttünk a mérkőzésbe, de fordítanunk már nem sikerült.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK