2022.05.16., hétfő - Mózes, BotondZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Új járványvédelmi intézkedések Zalaegerszegen

2021. október 29. péntek, 18:42
Közlemény
Címkék:
A koronavírus világjárvány negyedik hullámában mind az európai országokban, mind hazánkban jelentősen emelkedett az elmúlt hetekben az új fertőzések és megbetegedések száma. Ezért a kontinens számos országában döntöttek már új szigorító intézkedésekről, tegnap pedig Magyarországon is új szabályok léptek életbe. Ehhez kapcsolódóan a zalaegerszegi helyzetről tájékoztatott Facebook oldalán Balaicz Zoltán polgármester.

A tájékoztatót az alábbiakban közöljük:

1. Központi, az egész országra kiterjedő döntés alapján november 1-től kötelező lesz orrot és szájat eltakaró maszkot viselni a tömegközlekedési eszközökön, a helyi és helyközi autóbuszokon, a vonatokon, a pályaudvarokon és a megállóhelyeken. A maszkviselés alól ezúttal is felmentést kapnak a 6 év alatti gyermekek, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személyek.

2. Zalaegerszegen, a Polgármesteri Hivatalban november 2-től ügyintézésre csak a földszinten kialakított munkaállomásokon lesz lehetőség. Az ügyfélfogadás során mind az ügyfeleknek, mind a hivatali ügyintézőknek kötelező lesz a maszkviselés. A kézfertőtlenítés biztosított.

3. A Városi Ügyélszolgálati Irodában november 2-től az ügyfélfogadás során mind az ügyfeleknek, mind az ügyintézőknek kötelező lesz a maszkviselés.

4. Minden egészségügyi intézményben, tehát az orvosi rendelőkben is kötelező a maszkhasználat.

5. November 2-től egyeztetések kezdődnek az önkormányzati intézmények és az önkormányzati cégek vezetőivel a maszkhasználat feltételeiről, annak esetleges előírásáról a különböző önkormányzati tulajdonban lévő helyiségekben.

6. A zalaegerszegi idősotthonokba és szociális intézményekbe november 2-től külsős személyeknek és látogatóknak kötelező lesz a maszkviselés, a testhőmérséklet-mérés és a kézfertőtlenítés.

7. Elkezdjük az átoltottság arányának felmérését a Polgármesteri Hivatalban, az önkormányzati intézményekben, valamint az önkormányzati tulajdonú cégekben. A vonatkozó központi rendeletek, valamint a számok pontos ismeretében a későbbiekben kerülhet sor egyéb döntésre az oltásokkal kapcsolatban.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK