2021.12.01., szerda - ElzaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Egy túlélő cica kalandja és az emberi összefogás

2019. március 02. szombat, 17:58
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
A közelmúltban egy eltűnt cica felbukkanásai, feltűnően barátságos viselkedése és szívszaggató segítségkérése tartotta lázban a városban azokat, akik személyesen találkoztak vele, illetve látták a fotóját a közösségi oldalon. Miközben napi szinten sokkoló állatkínzások és elhagyott, kidobott négylábúak elszomorító történetei jönnek szembe velünk, most a jószívű emberek összefogásáról, segítőszándékáról és happy endről szól a sztori.

Sissi, a hét éves cica lány a Nemzetőr utca végén tűnt fel egyik februári este. A lakók segítő szándéka, simogatás, etetés, befogadás kísérletek mellett Végh Tímea fotót is készített a feltűnően barátságos állatról és a közösségi oldalon keresztül elkezdődött a gazdi keresés. A kép közel 400 megosztással indult útnak a megoldás reményében. Közben sárhidai otthonuk környékén elkeseredve várták haza esténként a cicát.

Sissi a városban járt

- Sissi 7 éve él nálunk, bántalmazott, befogadott kiscicaként került hozzánk és még sohasem fordult elő, hogy estére ne jött volna haza – mondja Németh Zsuzsanna, aki több napi várakozás után, már-már kezdte feladni a reményt. – Már gyertyát is gyújtottam és próbáltam elfogadni, hogy baj van. Aztán amikor az interneten megláttam a fotóját, azonnal a keresésére indultunk a párommal – A történet érdekessége, hogy a fotó készítője és a gazdik nem ismerték egymást, mégis rájuk talált az információ. – Közben egyre többen aggódtak a cicáért, akit néhány nap múlva a Landorhegyen, majd a Pázmány Péter utcában és a Berzsenyi utcában is lencsevégre kaptak, etettek, simogattak, védelmeztek. – Miután éjszakában nyúlóan hiába kerestük Sissit a Nemzetőr utcában, ismét csalódottan tértünk haza. Majd jöttek a képek, videók ismeretlen, de jószándékú emberektől a város különböző pontjairól. Volt, aki Google térképet készített a haladási irányáról, és elküldte nekünk, mi viszont továbbra sem találtuk meg őt, csak a nyomában jártunk .Végül több mint egy hét után ismét jött a kérdés: „Ez nem a te cicád?” a fiatal hölgytől, aki érkezésünkig végül is befogta Sissit – mondja Zsuzsa. – Az továbbra is rejtély, hogyan került a macska a városba. Viccesen azt szoktam mondani, hogy valószínűleg meghallotta, amikor az ivartalanítására kértem időpontot az orvostól.

- Viccen kívül nagyon értelmes állat – teszi hozzá a férj, Németh Csaba. – Ezenkívül nagyon éber, élelmes, bátor és ragaszkodó. Biztos ennek köszönheti, hogy túlélte a kalandot. Felismeri a jóembereket és kitart mellettük. Egy csoda, amit az emberek érte tettek és példa is arra, hogy milyen jó célokra is lehet használni az internetet. Sissi egyébként már több életét is feláldozta. Az egyiket kölyök korában, a másikat, amikor kölykeit védte a kóbor kutyáktól, akik átharapták a tüdejét és orvosi csodaként ő is és a kicsinyei is túlélték az esetet. Ő ilyen. Egy túlélő. Jelenleg 7 felnőtt utódjával él nálunk és mindannyian jó barátságban vannak a németjuhászunkkal.

- Hihetetlen, amit az emberek ismeretlenül is tettek. Azóta is érdeklődnek Sissi felől még más városokból is, és jót kívánnak neki - teszi hozzá Zsuzsa.

Sissi a nagy kalandot és a vele járó sokkot két nap alvással pihente ki, azóta túl van az ivartalanításon is és puszil mindenkit.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK