2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Nővérszoba újratervezve

2022. március 24. csütörtök, 17:37
Szerző és fotó: Antal Lívia
Zalaegerszegi vállalkozások újították fel a Zala Megyei Szent Rafael Kórház intenzív terápiás osztályának nővérszobáját, amit konyhaként is használnak. A négymillió forint értékű jótékonysági akció keretében kicserélték a nyílászárót, a fűtőtestet, megújították az áramhálózatot, a padozatot, bebútorozták, és modern konyhai berendezésekkel is felszerelték az egységet.

Zalaegerszegi cégek vállalták rekonstrukcióját

Péntek Károly , Dr. Kovács Tamás, Pigler István, Szabó Zoltán, Orbán Violetta, Hajgató Éva és Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD

Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD főigazgató az átadáson elmondta, hogy a Covid-járvány ráirányította a figyelmet a kórház működésére, a dolgozók leterheltségére is. Az intenzív osztály hatvan dolgozója erőn felül teljesített ebben az időszakban. Munkájuk elismeréseként számos adományban részesültek, mint ezúttal is. A kórház menedzsmentje főként a betegellátás színvonalának emelését tartja szem előtt, a rendelkezésre álló összeg erre fordítódik. A munkatársak komfortérzetének növelésére kevés lehetőségük van, ezért külön öröm számukra, hogy megújulhatott a nővérszoba, amiért köszönetét fejezi ki.

Dr. Kovács Tamás osztályvezető főorvos arról beszélt, hogy a 2018-ban megalapított Altatás Biztonságáért Alapítvány az intenzív osztály működésének támogatását, a dolgozók mindennapjainak segítését vállalta fel. A nővérszoba felújításának ötlete Péntek Károly (Windoor Design) kuratóriumi tagtól származik. A beruházás költsége felének viselésében társa volt Pigler István (Integrity Magánklinika) kuratóriumi tag. Szabó Zoltán pedig tervezőként segítette a megvalósítást. Olyan modern nővérszoba jött létre, amely kulturált körülményeket biztosít a pihenéshez és az étkezéshez a dolgozók számára.

Péntek Károly azt tette hozzá, hogy néhány évvel ezelőtt döntött úgy a cégvezetés, hogy a partnereknek karácsonyra szánt ajándék értékét felajánlják jótékonysági célokra. Az elmúlt időszakban felújítottak négy helyiséget a Kis Utcai Óvodában, Zalaegerszeg összes óvodásának közterületen használatos zöld jelző mellényt vásároltak. Idén az Űrhajós Óvodában a folyosót, a vizesblokkot és a dolgozók öltözőjét újítják fel. Az intenzív terápiás osztályt öt hűtő-fűtő klímával szerelték fel tavaly. Az elmúlt évben szerették volna a nővérszoba rekonstrukcióját is elvégezni, ami a járvány miatt az idei évre halasztódott.

Pigler István azzal egészítette ki az elhangzottakat, hogy az alapítványnak és nekik, mint kuratóriumi tagoknak első számú feladatuk az intenzív terápiás osztály működésének segítése, amelybe beletartozik a munkakörnyezet javítása is.

A rendezvényen részt vett Hajgató Éva főnővér és Orbán Violetta ápoló, akinek két zalai gímszarvasbikáról készített fotója díszíti a nővérszobát.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK