2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Street Food Weekend 25 árussal

2023. június 02. péntek, 10:13
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Hamarosan újra a gasztronómiáé lesz a főszerep a Dísz téren és annak közvetlen környezetében. Június 9-11 között rendezik meg az immár hagyományos Street Food Weekendet, melyet zenei programok is kísérnek.

Gasztronómiai és zenei hétvége

A részletekről a városháza előtt tartottak sajtótótájékoztatót a szervezők. Balaicz Zoltán polgármester elmondta: a koronavírus-járvány miatt ugyan átmenetileg megszakadt a rendezvénysorozat dinamikája, de szerencsére már nincs akadály az efféle gasztronómiai programoknak. A fesztivál nagy népszerűségnek örvend, eddig mindig sokan kóstolgatták a különféle ételeket. Bíznak benne, hogy ez most sem lesz másképp. A rendezvény a hozzá kapcsolódó zenei eseményekkel kiegészülve amolyan felvezetése a nyári fesztiváloknak – tette hozzá a polgármester.

Simon Tamás, Szabó Zoltán, Horváth Szilárd és Balaicz Zoltán

Horváth Szilárd, a Városmarketing Iroda vezetője arról tájékoztatott, hogy idén minden eddiginél több árusítókocsi érkezik a Dísz térre. Összesen 25 food truck vesz részt az eseményen, köztük népszerű zalaegerszegi vendéglátósok is Az idei esemény nemzetközi lesz, hiszen tíz fölött van azoknak az árusoknak a száma, akik különféle egzotikus, vagy külföldön népszerű ételeket árulnak.

Az első Street Food Weekendre 2017-ben került sor, azóta folyamatosan bővül a kínálat és a fesztivál – tette hozzá Szabó Zoltán szervező. Jövőre az Európa tér irányába szeretnének bővülni. Simon Tamás a zenei programokról is beszámolt: a Mimosa előtt Street retro és Street electronic partykra kerül sor pénteken és szombaton. A Kossuth utcát este 8-tól hajnalig 4-ig lezárják.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK