2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Átadták a posta új üzemcsarnokát

2023. április 18. kedd, 19:40
Szerző és fotó: Antal Lívia
Átadták a Magyar Posta új, több mint 2700 négyzetméteres csomaglogisztikai üzemcsarnokát Zalaegerszegen. A város északi parkjába, a Fuvar utcába települt új depóban egy modern, automatizált csomagszortírozó berendezést állítottak üzembe, amely jelentősen gyorsítja a csomagok feldolgozását.

Automatizált szállítópálya: akár kétezer csomag óránként

A Magyar Posta idén nyolc vidéki városban épít ki új üzemcsarnokot. Ezek egyike a zalaegerszegi, ahonnét 260 településre jutnak el csomagok, kiszolgálva a régió mintegy 180 ezer lakosát. Dr. Horváth Tamás, szervezetirányítási vezérigazgató-helyettes elmondta, itt is olyan automatizált szállítópályát állítottak üzembe, amely óránként akár kétezer csomag feldolgozására képes, és elvégzi azok hitelesített tömeg- és térfogatmérését, azonosítását, valamint irányítását. Ezáltal gyorsabbá válik a csomagok kezelése és kézbesítése. Az üzemcsarnokra egy 19 kilowatt teljesítményű napelem-rendszert is telepítettek. A 12 ezer négyzetméteres kültéren gépjárműveik és kamionjaik kényelmesen tudnak mozogni, rakodni, illetve parkolni. Kiemelte továbbá, hogy az új üzemben kulturált és biztonságos körülmények között dolgozhat a 78 bejelentett munkavállaló. Jelezte, az év végére már minden megyeszékhelyen lesz egy ilyen üzemcsarnokuk automatizált szállítópályával. A beruházás-sorozat versenyképességük javítását szolgálja.

A kormány elvárása a Magyar Postától, hogy az ország minden szegletében magas minőségű szolgáltatást nyújtson az ügyféligényeknek megfelelően, hangsúlyozta dr. Láng Géza állami vagyonért és postaügyért felelős helyettes államtitkár. Mint mondta, ahhoz, hogy a posta növelje versenyképességét, és hosszú távon a belföldi kiscsomag-piac első számú szolgáltatójává váljon, elengedhetetlen technológiai megújítása. Ennek alappillére a 2019-ben elindított MPL+ projekt. A mintegy 28 milliárd forint összértékű beruházás keretében 23 depó létesül az országban, 19 vidéken, 4 a fővárosban. Mindegyikükben automatizált szállítópálya biztosítja a 21. század elvárásainak megfelelően a leghatékonyabb csomagfeldolgozást és kézbesítést.

A járműipar tesztpálya, a Rheinmetall harcjárműgyára, az AVL kutatóközpontja, a Bosch épülő fejlesztőközpontja sorába jól illeszkedik a posta most átadott üzemcsarnoka, amely ugyancsak erősíti a megyeszékhely és Zala vármegye gazdaságát, emelte ki Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, miniszteri biztos.

Ha a helyi gazdaság fejlesztése jó úton halad, akkor biztosított a város és az önkormányzat jövője, hangsúlyozta Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere. Mint mondta, az elért eredmények tükrében van miről beszélni. 2014-ben még 7,5 százalék volt a munkanélküliségi ráta a városban, amely 2,6 százalékra csökkent az elmúlt több mint nyolc évben megvalósult beruházásoknak, valamint a 4400 új munkahelynek köszönhetően. Ez az iparűzési adóbevétel növekedésében is megmutatkozik, ami 3 milliárdról 5,6 milliárd forintra nőtt ebben az időszakban. Ezt a tendenciát erősíti a Magyar Posta Zalaegerszegen felépített új csomaglogisztikai üzemcsarnoka.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK