2023.10.04., szerda - FerencZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Világok hangja - Keszthelyen és Zalaegerszegen

2021. augusztus 02. hétfő, 15:55
Szerző: ZalaMédia/MTI
Világok hangja címmel rendeznek a népzenét a különböző könnyűzenei műfajokkal ötvöző koncertsorozatot.

Augusztus 4-én, szerdán 21 órától a 29. Zalai Borcégér Keszthelyi Borünnep rendezvény keretein belül kerül sor az első koncertre, a másodikra pedig augusztus 5-én, csütörtökön 19 órától a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem melletti parkolóban, a Tér-Zene sorozat részeként.
A koncerteken fellép a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar, Szirtes Edina Mókus és a Szirtes Folk Band, a zalai megyeszékhelyen pedig Rátóti Zoltán színművész előadásában prózai művek hangzanak majd el – mondta az MTI-nek Tóth László, a programot szervező Városi Hangverseny- és Kiállítóterem vezetője.

A hangversenyeken Sándor János karmester vezényletével Szirtes Edina szerzeményeit adják elő, melyek elsősorban versmegzenésítések, mégpedig világzenei, népzenei, dzsesszes alapokon. Az ingyenes szabadtéri előadásokon a klasszikus zenei műfajokat szeretnék népszerűsíteni, a tereken, a fesztiválokon ugyanis azokhoz az emberekhez is el tudnak jutni, akik kevésbé tartoznak a hangversenytermek közönségéhez – mondta többek között Tóth László.
A Világok hangja cím abból ered, hogy a népzenét különböző stílusokkal – dzsesszel, klasszikus zenével, könnyűzenei műfajokkal – keverik. A „különböző kultúrák hangjainak ötvözése” közelebb hozhatja a népzenét a mai kor emberéhez – hangzott el.

Forrás: MTI

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK