2023.03.31., péntek - ÁrpádZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Grafikák gyerekversekhez

2023. január 25. szerda, 20:21
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A magyar kultúra napja alkalmából gyermekversekhez készült illusztrációkból nyílt kiállítás a Liszt-iskola galériájában. A rajzok alkotója Korbuly Ágnes grafikus, illusztrátor, aki kifejezetten erre az alkalomra készítette a műveket, így teljesen friss munkákat láthat a közönség.

Korbuly Ágnes rajzai a Liszt-iskolában

Kiállításmegnyitó az iskola galériájában (középen Kiss Gábor)

Korbuly Ágnes sokoldalú személyiség és alkotó. Eredetileg néprajz-mongol-kulturális antropológia szakon végzett az ELTÉ-n. Ám mivel a rajz és a művészetek kisgyerek kora óta foglalkoztatták, felhagyott a tudományos pályával és néhány éve elvégezte a Corvin Rajziskola illusztrátor képzését. Azóta több gyermekkönyvhöz készített meseillusztrációkat.

Korbuly Ágnes

A Liszt-iskolában nyílt tárlat is ezt a vonalat tükrözi. Zelk Zoltán, Devecseri Gábor és Romhányi József állatos gyermekversei ihlették a frissen készült grafikákat. A kiállítást Kiss Gábor, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója nyitotta meg, aki többek között elmondta: a versek csak a kiindulási alapok voltak a rajzokhoz.

A grafikák önálló alkotásként is megállják a helyüket, hiszen egy jó illusztráció mindig önmagában is értékelhető, értelmezhető. Korbuly Ágnesnek egyre inkább kialakult a saját képi világa; színes, mozgalmas, mulatságos, néhol groteszk figurákat láthatunk rajzain. Hol elgondolkodtatnak, hol megnevettetnek minket.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK