2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

"Kerékpárosbarát település" cím Kispálinak

2023. március 24. péntek, 18:22
Közlemény
Tizenegy település és tíz vállalat kapta meg a „Kerékpárosbarát Település” és a „Kerékpárosbarát Munkahely” címet. Az Építési és Közlekedési Minisztérium pályázatának ünnepélyes díjkiosztójára a mai napon került sor a pályázatot lebonyolító KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézetben.

A díjakat Ágh Péter, az ÉKM állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára, valamint Berta Tamás, a KTI közlekedésbiztonsági igazgatóhelyettese adta át az önkormányzatok és a cégek képviselőinek.

A közlekedésért felelős tárca 2006-ban indította útjára a Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatát, amelyet 2022-ben 14. alkalommal hirdetett meg települési önkormányzatok, kis- közép és multinacionális vállalatok, valamint közintézmények számára. A pályázattal elnyerhető címmel az ÉKM a kerékpározás elterjedését szolgáló, feltételeit javító önkormányzati és munkáltatói intézkedéseket ismeri el, a rendszerszerű fejlesztések jutalmazása mellett a pozitív példák, előremutató megoldások felkutatására, tapasztalataik feldolgozására és megosztására törekszik.

Horváth Zsuzsanna átveszi az elismerést

A 2022-es pályázatra összesen 82 nevezés érkezett, ebből 36 település és 46 munkahely pályázott a „Kerékpárosbarát” díjra. A korábbi évek gyakorlatának megfelelően lépcsőzetes díjazást alkalmaztak, és „kezdő”, „haladó” és „címnyertes” kategóriában díjazták a pályázaton eredményesen szereplő helyhatóságokat és munkaadókat.

„Kezdő Kerékpárosbarát” elismerést 12 önkormányzat és 17 munkahely kapott, „Haladó Kerékpárosbarát” szintet 10 település és 9 cég, illetve intézmény ért el. Az ezt tanúsító elismerő okleveleket az érintettek postai úton kapják meg. A díjátadó rendezvényre a 2022-ben a legmagasabb kategóriába jutott, a „Kerékpárosbarát” címet elnyert települések, valamint munkaadó cégek és intézmények kaptak meghívást. A zalai Kispáli község polgármestere, Horváth Zsuzsanna Kerékpárosbarát település címet vehetett át, míg a kispáli községháza Kerékpárosbarát munkahely elismerésben részesült.

A díjazás 3-3 kategóriában történt, települések esetében kisváros (község, nagyközség), város, valamint nagyváros (megyei jogú város, fővárosi kerület) lett címnyertes, munkahelyek esetében kis-és középvállalat, multinacionális vállalat/nagyvállalat továbbá közintézmény csoportokra oszthatók a nyertesek. Az egyes kategóriák legjobbjai egy-egy kerékpárt is hazavihettek, amellyel a minisztérium jelképesen hozzájárul az önkormányzat, illetve munkahely környezetbarát járműflottájának fejlesztéséhez, bővítéséhez. 
A címnyertesek egy éven keresztül jogosultak használni a Kerékpárosbarát címet, illetve logót, valamint táblát kommunikációs anyagaikban megjeleníteni.

 

A Kerékpárosbarát Település kategória nyertesei:

Kisváros kategóriában (községek és nagyközségek) kerékpárosbarát címet kapott:
* Kispáli Község Önkormányzata
* Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata 
Város kategóriában kerékpárosbarát címet kapott:
* Kazincbarcika Város Önkormányzata
* Vásárosnamény Város Önkormányzata 
* Szarvas Város Önkormányzata 
* Kiskunhalas Város Önkormányzata 
Nagyvárosok (vagyis megyeszékhelyek, megyei jogú városok és főváros kerületek között):
* Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 
* Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 
* Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat 
* Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata 
* Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata
 


A Kerékpárosbarát Munkahely kategória nyertesei:

Kis- és középvállalat kategóriában:
* EDC Debrecen Nonprofit Kft. 
* Krausz Műszaki Villamossági Zrt. 
Multinacionális vállalat/nagyvállalat kategóriában
* Hoya Szemüveglencsegyártó Magyarország Zrt.
* BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. 
Közintézmények Kategóriában:
Kerékpárosbarát közintézmény lett:
* BP18 Egyesített Óvoda Pestszentimrei Zöld Liget Tagóvodája 
* Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyeri Polgármesteri Hivatal
* Hajdúdorogi Polgármesteri Hivatal
* Kőbányai Polgármesteri Hivatal
* Kispáli Községháza
* Pécsi Tudományegyetem

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK