2024.05.28., kedd - Emil, CsanádZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kertvárosi Vigasságok: nemcsak 8 óra szórakozás

2023. szeptember 17. vasárnap, 20:02
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
A zalaegerszegi Apáczai Művelődési Központban immár 15. alkalommal megrendezett Kertvárosi Vigasságok egész napos program a hagyományos makettkiállítással, illetve jótékonysági főzéssel, a szokásosnál több gyermekprogrammal és esti koncertekkel, víz- tűz show-val várta a szórakozni vágyókat. Az idén a rendezvényhez csatolt „Családi Nap” az V. Budapesti Demográfiai Csúcs keretén belül valósult meg. Ennek köszönhető a bővebb programkínálat és a napot záró Nagyferó és a Beatrice koncert.

Jótékonykodás, koncertek, tűz-víz show

A rendezvény térbeli elrendezése sem a szokásos volt. A 14 főzőcsapat felkerült a betonos pályára. Ezzel még tágasabbá vált a helyszín. A jótékony főzés-sütés bevételét az „Akarattal és Hittel Alapítvány a Zala Megyei Kórház Onkológiai Osztályáért” javára ajánlották fel. A fogyasztásból 1 millió 169 ezer forintnyi adomány gyűlt össze. A legtöbb bevételre „Frici és csapata” (129 ezer Ft), a Kertvárosi Óvoda Dolgozói (188 ezer Ft), illetve „Benedek és csapata” (205 ezer Ft) tett szert. Az utóbbi csapat nyerte el saját magától ismét a vándorfakanalat, ugyanis tavaly is az ő lángosukból vásároltak a legtöbbet. A csapat érdekessége, hogy felerészt gyerekek alkotják a kuktákat. 

Program a programban a XIX. Wolfpack makett verseny és kiállítás volt. A nemzetközi rendezvényre újdonságként még Észtországból is érkezett versenyző, illetve az ország távolabbi pontjairól is jöttek a megmérettetésre a modellezés hívei. 

- Az idén újdonság volt nálunk a mester kategória meghirdetése – mondta Szekér Géza főszervező. – Ezzel a már érmet nyert versenyzők számára erősebb mezőny nyílt, az inkább hobbi szintű versenyzőknek pedig nőtt az esélye a sikeresebb szereplésre. Az idén 33 kategóriában ítélt a 21 tagú zsűri. 130 nevezőt és 399 makettet vártunk az előzetes jelentkezés alapján. Betegség miatt a részvétel ennél valamivel kisebb volt. Az idén kiemelt témaként neveztük meg a II. világháborús angol vadászgépet, a Supermarine Spitfire-t, illetve a Japánt haditechnikát. Nagyon sok érdeklődő volt, mind a versenyzők, mind a közönség részéről, a börzézők száma pedig rekordot döntött. A zalaegerszegi verseny évről évre növekvő színvonalú, ennek is köszönhetjük a nagy érdeklődést. Jó élményt jelent a részvétel és ennek a jó híre messze eljut. 

Az idei kedvezményezett alapítvány csapata

A vigasságokat köszöntötte Balaicz Zoltán polgármester, mint fővédnök és Orosz Ferencné kertvárosi önkormányzati képviselő, védnök. A polgármester elmondta, köszönet a helyi önkormányzatnak, mely hitt abban, hogy a nehézségek ellenére meg lehet rendezni ezt a programot, sőt még nagyobb volumenű is lett, mint szokott. Oroszné pedig a vendégek üdvözlése mellett a jótékony célt szolgáló ételek fogyasztására bíztatott. A főzőcsapatok között ott voltak az idei kedvezményezettek, illetve a tavalyi kedvezményezett kertvárosi óvódák képviselői, akik örömmel konstatálták, a tavalyi adományból meg tudták vásárolni azokat a dolgokat (udvari játékok, mosógép), amire szükségük volt. 

A nap fellépői közül a pálmát Nagyferó és a Beatrice fergeteges koncertje vitte el. A bő órában kiváló zenék szóltak kiváló zenészek előadásában, közvetlen stílusban, show-elemekkel tarkítva. Nagy slágereket válogattak, melyek az együttes saját dalai vagy valamilyen módon kötődnek Nagy Feróhoz. 

A napot látványos tűz-víz show zárta. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK