2023.06.04., vasárnap - BulcsúZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megbecsülés, gondoskodás, tisztelet

2018. október 31. szerda, 17:53
Szerző és fotó: Antal Lívia
Ahogy az idősek hónapja egyes programjait, úgy záró rendezvényét sem nélkülözték a meghitt és örömteli pillanatok. Az Art moziban tartott ünnepségen két személyt és egy nyugdíjas klubot részesítettek elismerésben az idősek érdekében végzett példamutató munkájukért. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere pedig Idősbarát polgármester díjat vehetett át.

Az ENSZ 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává, melyhez Zalaegerszeg önkormányzata már 1992-ben csatlakozott. Akkor még csak egy napra korlátozott a rendezvény, később egyhetessé, hat éve pedig már egész októberben zajló eseménnyé bővült. Sportvetélkedő, kvízverseny, haditorna, egészségügyi fórum színesítette a rendezvénysorozatot, mely során Boda Lászlóról, a megyei idősügyi tanács egykori elnökéről is megemlékeztek. Nevéhez fűződik a Senior Akadémia elindítása, melyre a több mint 300 beiratkozott hallgatójával országos szinten is felfigyeltek.

Ünnepséggel zárult az idősek hónapja rendezvénysorozat Zalaegerszegen

Idősbarát polgármester díjat kapott Balaicz Zoltán (balra)

Balaicz Zoltán polgármester tekintett vissza így, megemlítve azt is, hogy a város önkormányzata nemcsak idős lakóira, de az őket segítő intézményekre is odafigyel. Összességében 433 millió forintot fordítottak ezen épületek felújítására az elmúlt időszakban, a megyei jogú városok között elsőként befejezve az országban a TOP-programból zajló, szociális területet érintő infrastrukturális fejlesztéseket. A polgármester nagyszüleire is visszaemlékezve azt hangsúlyozta, az a sok-sok szeretet, amit gyermekként kapunk tőlünk, meghatározó mindenki életében. Minden tiszteletet és törődést megérdemelnek az előttünk járók, mert ők azok, akik a fiatalabb nemzedékek számára újra felépítették a várost, a megyét és az országot, fűzte hozzá.

A folytatásban dr. Kocsis Gyula, A Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetségének Zalai megyei elnöke vette át a szót. Bejelentette, hogy a szervezet Idősbarát polgármester díjjal tünteti ki Balaicz Zoltán polgármestert. Méltatásában elhangzott, hogy már alpolgármesterként is együttműködött a helyi idősügyi szervezetekkel. 2014-ben nagy többséggel polgármesterré választották. E tisztségében és a város idősügyi tanácsa elnökeként is példamutató módon figyel oda a város idősebb korosztályára, ami érdemessé tette az elismerésre.

Az ünnepségen az idősek világnapja alkalmából elismerést vehetett át Kónya Miklósné, a Gyöngyvirág Nyugdíjas Egyesület leköszönő elnöke, Bérczes Tivadar, a Besenyő a 2000-es években” Alapítvány nyugdíjasklubjának elnöke, valamint a Zalaegerszegi Nefelejcs Nyugdíjasklub Népdalköre. Jutalmazták az elmúlt hetek vetélkedőinek helyezettjeit is. A meghitt és örömteli pillanatokhoz hozzájárult tréfás meséivel Berecz András Kossuth-díjas előadóművész. A rendezvény méltó lezárása volt az idősek hónapja zalaegerszegi eseményeinek, melyen ugyancsak nagy tetszést aratott Czigány Emma, a Pálóczi művészeti iskola növendékének furulyajátéka, valamint a Kis utcai óvoda gyermekeinek műsora.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK