2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Gáz-, ivóvíz- és szennyvízvezetékek cseréje

2021. március 26. péntek, 17:20
Szerző és fotó: Antal Lívia
Zalaegerszeg önkormányzata az ivóvíz- és a szennyvízhálózatot újítja meg, míg az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. a gázvezetékek cseréjét valósítja meg a Platán sor és a Gasparich utca egyes társasházainál.

Közműfejlesztés a város egyik legszebb utcájában

Városunk jövőjét meghatározó nagyberuházások mellett kiemelten fontos, hogy lakókörnyezetünket is rendben tartsuk és az itt élők igényeinek megfelelően folyamatosan fejlesszük – kezdte tájékoztatóját a helyszínen Bali Zoltán (a képen jobbra) alpolgármester. Miután egyes közművek a szolgáltatók, míg mások az önkormányzat fenntartásában vannak, ezért a város vezetése az elvégzendő munkák összehangolását is szem előtt tartja, hogy azok egyszerre valósuljanak meg. A város a mostani beruházással a 2019-ben megkezdett munkát folytatja, ami akkor a Platán sor 1-5. számú társasházakat és a Vizslaparkot érintette. A jelenlegi rekonstrukció keretében a Platán sor 7., 13., 15., 17. és a Gasparich Márk út 47. és 49. számú társasházaknál újítják meg az ivóvízvezetéket. A Platán sor 7., 13., 15 és a Gasparich út 47. számú társasházaknál a szennyvízrákötések egyes szakaszait cserélik újra.

Az alpolgármester felidézte, hogy a zalaegerszegi ruhagyár 1951-ben kezdte meg a termelést. Az itt lévő lakóházakat akkortájt elsősorban az ide települő dolgozóknak építették. Az utcaképet meghatározó, gyönyörű platánfákat a 60-as években telepítették, melyek mára Zalaegerszeg legszebb fasorát alkotják. Az elmúlt években számos társasház újult meg a környéken, ami vonzza a fiatalokat, így a közműhálózatok megújítása mellett a parkolási gondok enyhítését is fontosnak tartja a város vezetése. Ez szolgálja a már elkészült három új térköves parkoló a Platán sor 7. mögött, illetve a Platán sor 12. előtt jelenleg kivitelezés alatt álló három új parkoló. A Kovács Károly városépítő program keretében a Platán sor 11-13. számú házak között legalább tíz beállásos parkolót szeretnének építeni. Idén a tervezés és a közbeszerzési eljárás lefolytatása történhet meg, a kivitelezés pedig jövőre. A mostani fejlesztés során a biztonságos közlekedésre is odafigyeltek, ezért a Platán sor 34-es társasháznál új gyalogos lépcsőt építettek a parkolóhoz

Bali Zoltán elmondta továbbá, hogy a Platán sor 5-ös ház lakóközössége vállalta az épület körüli járda felújítását, amelyhez kapcsolódva az önkormányzat újraaszfaltozza a balesetveszélyessé vált bekötő gyalogutakat idén. Ezen felül négy új padot, két kerékpártárolót és egy szemetes edényt is elhelyeznek a ház előtti zöldfelületen.

Mindeközben az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. a Platán sor 7–17., valamint a Gasparich Márk út 5. és 9. számú társasházak közötti szakaszokon a gázvezetékek cseréjét végzi. A munkálatok hozzávetőleg május közepéig tartanak. A szolgáltató a környezet és a megbontott burkolat helyreállításáról is gondoskodik majd.

Az alpolgármester azzal zárta a tájékoztatót, hogy a város a következő években is folytatni kívánja a fejlesztéseket a Platán soron, hogy a lakóközösségek számára rendezett és szerethető környezetet alakítsanak ki Zalaegerszeg egyik legkarakteresebb, legszebb utcájában.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK