2021.07.29., csütörtök - Márta, FlóraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megújult a Kispáli út

2020. december 21. hétfő, 15:47
Szerző és fotó: Antal Lívia
Átadták a Kispáli út felújított szakaszát, amelyre merőlegesen csatlakozik a járműipari tesztpálya fogadóépületéhez vezető, tavaly elkészült Barényi Béla út. A beruházást 227 millió forintból valósította meg Zalaegerszeg önkormányzata.

Oláh Gábor, a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. ügyvezetője, Németh Gábor, Horváth Zsuzsanna, Balaicz Zoltán, Vigh László és dr. Vadvári Tibor, Zalaegerszeg alpolgármestere

Balaicz Zoltán polgármester elmondta, a Barényi Béla út megépítése után fontosnak érezték, hogy a Kispáli út kátyús szakaszát is rendbe tegyék. A város számára erre lehetőséget adott a Településfejlesztési Operatív Program két és fél milliárd forintos iparfejlesztési csomagja, amely a közlekedési fejlesztésekre fordítandó összegeket is biztosítja. A Kispáli út 1869 méteres szakaszának rekonstrukciójára ebből 227 millió forintot költöttek. A beruházás erősíti a város kapcsolatát a szomszédos Kispálival és a környező településekkel, másrészről a térségi iparfejlesztést szolgálja, mert immár minőségi úton biztosít összeköttetést az északi ipari park és a járműipari tesztpálya között.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos arról beszélt, hogy az érintett útszakasz hónapokon át nagy terhelésnek volt kitéve, ugyanis 170 ezer tonna követ szállítottak rajta a tesztpálya építéséhez. Az úttest teljesen tönkrement, amit a kivitelező a teljes pályaszerkezet cseréjével, 55 centiméteres tömör kavicsággyal és aszfaltréteggel tett rendbe.

Az új útszakasz

Horváth Zsuzsanna, Kispáli polgármestere örömét fejezte ki, hogy teljessé vált a falu megközelíthetősége a Zalaegerszeg felőli szakasz helyreállításával. Ezt megelőzően a település előtti szakasz újult meg. Munkahelyekre, óvodákba és iskolákba közlekednek ezen az úton, amit napi szinten nemcsak a helyiek, hanem Nagypáli és Nagykutas lakói is használnak. A beruházással a biztonságos közlekedés feltételei teremtődtek meg.

Németh Gábor, az északi városrész önkormányzati képviselője a beruházás jelentőségét emelte ki. Mint mondta, a Kovács Károly városépítő programnak köszönhetően további útfelújításokra kerülhet sor a jövőben, ami az itt élők számára a belváros könnyebb elérését szolgálja majd.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK