2024.03.29., péntek - AgusztaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Fatemplom fesztivál orgonaavatóval

2019. július 08. hétfő, 18:40
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
Címkék: Fesztivál, Kultúra
10 évvel ezelőtt rakták le Magyarföldön a fatemplom alapját, melynek évfordulóján minden nyáron, immár fesztivállá szélesedett, igényes kínálatú ünnepet rendeznek Az idei, július 12-14 között tartandó programot még érdekesebbé teszi, hogy orgonát avathatnak az ökumenikus templomban.

Minderről a házigazdák, Rátóti Zoltán Jászai Mari-díjas színművész, egykori magyarföldi polgármester és Gryllus Dániel Kossuth-díjas zenszerző, előadóművész tartottak sajtótájékoztatót Zalaegerszegen, a falumúzeum templomában.

Gryllus Dániel és Rátóti Zoltán

A Vas megyéhez és a szlovén határhoz közeli Zala megyei kis település különleges hangulatú, akárcsak az itt hagyománnyá érett Fatemplom Fesztivál is. Nívós előadók, népzene, jazz, irodalom, énekelt vers és szakrális tartalmak váltják itt egymást a szabadtéri színpadon és a templomban. 

Az idei rendezvénynek több érdekességé is van. Így most avatják a templom orgonáját egy koncert keretében. Ezzel kívánják méltón ünnepelni a templom jubileumát. A hangszer lehetővé teszi a továbbiakban nemcsak az egyházi események, ünnepek fényének emelését, hanem akár évközbeni koncert lehetőséget is kínál. Egy másik évfordulós esemény is helyet kapott a kínálatban, a Kaláka együttes fél évszázados zenei múltját elevenítik fel koncert keretében Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző és Mikó István Jászai Mari-díjas színművész közreműködésével. 

Közérdekű információként elhangzott még, hogy a tavalyi kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt elmaradt Szörényi Levente és a Vujicsics zenekar koncertjét most fogják pótolni. Az előző évben váltott karszalagok, jegyek, bérletek érvényesíthetők lesznek, tették hozzá a szervezők. Szintén gyakorlatias információ, hogy a település autóbusz fordulójánál alakítanak ki parkolóhelyet az idelátogatók számára.

Zalaegerszegi vonatkozásai is vannak a programnak. Így július 13-án 14 órától a Zegasztár néptánc és népzene kategóriájának győztesei kapnak újabb bemutatkozási lehetőséget. Illetve a háromnapos rendezvényt záró ökumenikus istentiszteleten Tóth László, a Pálóczi AMI zongora tanára működik közre. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK