2024.04.19., péntek - EmmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Három napig tánc

2016. szeptember 22. csütörtök, 10:28
Szerző: Nemes Norbert Fotó: N. N.
Három napon át tánc volt a színpadon, tánc a Fő téren és tánc a technológiában is, hisz tizennegyedik alkalommal került megrendezésre a keszthelyi Táncpanoráma a Nemzeti Táncszínház valamint a keszthelyi Balaton Kongresszusi Központ és Színház közös szervezésében.

A keszthelyi Táncpanoráma a Balaton Színház felavatása óta kínál az őszi hónapokban tartalmas kikapcsolódási lehetőséget a tánc szerelemeseinek. Az elmúlt évek alatt a patinás város egyik meghatározó kulturális eseményévé vált a Táncpanoráma, amely a táncművészet kiemelkedő társulatait vonultatja fel több – néptánc, táncszínház és modern balett – műfajban.

XIV. Táncpanoráma Keszthelyen

A Nemzeti Táncszínház remekbeszabott táncházzal és Lakatos János legújabb szórakoztató tánctörténeti előadásával: a Tánc és Technológiával érkezett idén Keszthelyre. Emellett három nagy táncegyüttes, a Bozsik Yvette Társulat, a Szegedi Kortárs Balett és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkcióit, valamint Váradi Levente fotókiállítását is láthatták az érdeklődők.

A z idei esztendőben Zsuráfszky Zoltán, Kossuth-díjas, Kiváló Művész, és Vincze Zsuzsanna mutatta meg a néptánc alapjait a tradicionálisnak számító táncházban. A kitűnő programok mellett Várady Levente, a most 60 éves Zsuráfszky Zoltán tiszteletére rendezett, fotókiállítását is megtekinthették a programok vendégei.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK