2021.10.16., szombat - GálZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

„Nyolc ágyúval s tizenhét vitorlával"

2019. április 17. szerda, 18:16
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Gyöngyhajú lány, léggömböt tartó fiú, kánkánt járó fiatalasszony, sárkányt eregető gyermek és manó gyűjtemény is bemutatást nyert azon a keszthelyi Fejér György könyvtárban húsvét előtt rendezett kiállításon, amelyen Kuti Erzsébet Zsóka textilszobrász mutatta be harminc, különleges technikával készült alkotását.

Kuti Erzsébet Zsóka textilszobrász kiállítása

A „Nyolc ágyúval s tizenhét vitorlával" elnevezésű tárlataton megjelent vendégeket Pappné Beke Judit, a városi könyvtár vezetője üdvözölte. Bordácsné Kishonti Erika nyugalmazott tanár, a Népművészet Mestere a nyitóünnepség alkalmával mondott köszöntőjében azt emelte ki, hogy a fővárosi kormányhivatalban hatósági munkát végző Zsóka nem értelmiségi, hanem érzelmiségi ember. A szobrászattal csak felnőttként esett igazi szerelembe, mert sok műfaj kipróbálása után döntött arról: ez a technika elég kifejező és széles alkotói szabadságot nyújt. Már harmadik éve rákbetegeknek is tart művészetterápiás foglalkozásokat, mert a művészet –szerinte- testet-lelket gyógyító csoda. A művek segítik a gyógyulási folyamatot, mert sok feszültséget, félelmet szabadítanak fel.

Kuti Erzsébet Zsóka és Pappné Beke Judit

Tehetsége nem érdem, hanem küldetés. Számára a munka, a küzdés elengedhetetlen. Tudja, hogy igazi teljesítmény csakis szorgalommal, türelemmel, kitartással, akarattal és erőfeszítéssel nyerhető. Szobrai legelébb a női élet szépségeiről, örömeiről, a mindennapi életről beszélnek. Először a megtervezett mű vázrészét készíti el, majd ezt textillel bevonja, festi, később lekeni keményítő, konzerváló anyaggal. Zsóka számára a munka a láthatóvá tett. örömöt adó szeretet. Petik Ákos gitárművész a klasszikus gitármuzsika élményt adó nagymestereként, zenepedagógus professzorként és éltető dallamok előadójaként  is bemutatkozott a rendezvényen.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK