2021.10.16., szombat - GálZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Csányi Sándor és Szász Attila a Pszichofilmklubban

2021. október 05. kedd, 20:55
ZalaMédia
Filmvetítésre és közönségtalálkozóra várják az érdeklődőket október 12-én 17.30-tól a Pszichofilmklubban (Keresztury VMK). Ezúttal az Örök tél című történelmi dráma kerül vetítésre, majd ezt követően a film rendezőjével, a Balázs Béla-díjas Szász Attilával, valamint a film férfi főszereplőjével, Csányi Sándor Jászai Mari-díjas magyar színésszel, érdemes művésszel találkozhat a közönség. A beszélgetést Dr. Babrik Zsuzsanna pszichiáter vezeti.

Az Örök tél története 1944 decemberében kezdődik, amikor szovjet katonák egy dél-dunántúli sváb faluból elhurcolják a munkaképes nőket “egy kis munkára”, három hét kukoricatörésre. Irén (Gera Marina), aki férjét várja haza a frontról, abban a tudatban válik el kislányától és szüleitől, hogy hamarosan újra találkoznak.

Ám a megszállóknak kegyetlen tervük van a nőkkel: marhavagonokban egy szovjet munkatáborba szállítják őket, ahol embertelen körülmények között a helyi szénbányában kell kényszermunkát végezniük. Irén itt találkozik egy Rajmund nevű férfival (Csányi Sándor), aki megtanítja neki, hogyan lehet a poklot túlélni. Kettejük között különleges kapcsolat szövődik.

Beteljesülhet-e a lágerben született szerelem, ha mindkettejüket család várja otthon? Hazajutnak-e valaha? - többek között erről is szó lesz az este folyamán.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK