2024.04.26., péntek - ErvinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Szinte teljes a Zalakerámia ZTE KK kerete

2022. július 14. csütörtök, 10:58
Szerző: Bálizs Zsuzsanna; Fotó: Bálizs Zsuzsanna
Immár 12 játékosnak van szerződése a jövő évi keretben; a szerb származású Danilo Ostojic személyében pedig immár európai légiósa is van a csapatnak. A négyes és ötös poszton is bevethető, 26 éves, 204 cm magas rendkívül sokoldalú, jókezű játékos az előző szezonban Lengyelországban szerepelt, ahol 30 perces játékidőben számítottak rá.

Egy európai légióst keresnek még bedobó posztra a kék-fehérek

A szakmai stáb Mitchell Smith mellett vele képzeli el a magas posztokat, csereként pedig Csuti Kornélra és Zsíros Péterre számít az ötös-négyes poszton az edzői team. A szerb magasemberrel együtt immár négy külföldi játékossal rendelkezik a ZTE, amely még egy – várhatóan szintén európai – kosarast tervez szerződtetni. Róla és a jövő évi csapat stílusáról váltottunk szót új szlovén vezetőedzőnkkel, Sebastjan Krasoveccel.

- Igyekeztem csapatembereket válogatni, méghozzá úgy, hogy több poszton is használhatóak legyenek, ez mutatkozik meg az eddigi igazolásaink tekintetében. Ez elmondható irányítónkról, hátvédünkről és centerünkről is. Nagyon lényeges volt az is, hogy emberileg megfelelő játékosokat szerződtessünk, ezért alaposan utánajártam a személyiségüknek is. Az ötödik légiós terveink szerint szintén sokoldalú játékos lesz; főként hármas poszton számítok majd rá, de tud lefele és felfele is játszani. Elsősorban a stabil védekezésre szeretném helyezni a hangsúlyt a fiúknál, ez lesz a játékunk alapja; de olyan játékosokat válogattam, akik kellőképpen kreatívak tudnak lenni támadóoldalon is. Bízom abban, hogy a legendás zalai szurkolótábor ismét nagy számban buzdítja majd az új alapokra helyezett csapatot, hiszen ez rengeteg pluszt tud adni a csapatnak.  Szükség van a hatodik emberre, számomra is óriási támogatást jelentene, ha mellénk állnának a szurkolók. 

A vezetőség a napokban 5 sajátnevelésű fiatal játékosa kapcsán jelezte, hogy továbbra is számítanak rájuk. Simó Bence, Szalay Domonkos, Polster Attila, Csuti Kornél és Makkos Dávid így tehát a következő szezonban is kék-fehérben pattogtat. Mint Sebastjan Krasovec, a ZTE vezetőedzője lapunknak elmondta, a fiatalszabály kapcsán sok játékpercet kapnak majd az U23-as játékosok, ám tudniuk kell, hogy a klub nem adja ingyen ezeket a perceket: elvárás lesz, hogy eredményességben is hozzá tudjanak járulni a csapatjátékhoz és tevékenyen segítsenek a győzelmek kivívásában. 

Augusztus második felében régi adósságát törleszti majd a klub, hiszen lehetőség lesz szurkolói ankét keretében megismerkedni a játékosokkal és az új szakmai stábbal. Az amerikai játékosok augusztus közepén érkeznek Zalaegerszegre, némi akklimatizálódás után velük is találkozhatnak majd a klub szurkolói és szimpatizánsai. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK