2021.05.17., hétfő - PaszkálZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Varázsházikó a környezettudatosságért

2017. február 12. vasárnap, 18:08
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
Folytatódik az idén is a két éve indított „Varázsházikó” program. A környezettudatosságra nevelő kezdeményezés a város nagycsoportosait célozza meg. Az ötletgazda cég, az Etalon Zala Kft. a projektért 2016-ban elnyerte a CSR Hungary Díjat „Közös felelősség – Közös ügyek” kategóriában.

A Varázsházikó programhoz partnerként csatlakozott az Új Nemzedék, melynek zalaegerszegi közösségi irodája ökonapoknak biztosít helyszínt, illetve itt állítják ki majd a gyerekek által készített újrahasznosított alkotásokat.

A projekt lényege, hogy a nagycsoportosoknak újrahasznosított alapanyagokból kis házikót kell alkotni. A legjobb három alkotást egyénileg díjazzák, az első helyezett óvodájában pedig a nevezett cég 1 millió forintos felújítást vállal. A tavalyi győztes a csácsi óvoda volt. De mint Szűcs Róbert ügyvezető elmondta, nem kizáró ok, hogy korábbi győztesek újból dobogósok legyenek. Viszont arra ügyelnek, hogy egyelőek legyenek az esélyek, ezért minden óvoda egy pályaműve kiállításra kerül. Először internetes szavazás, majd szakmai zsűri dönt aztán a helyezésről.

- A program lényege, hogy ne maradjon egyedül a gyermek a feladattal, hanem a családtagokat is vonja be, együtt alkossanak, a szülőkkel. A varázsházikó készítés mellett kiegészítőként pedagógusok vezetésével rendszeresen tartunk ökonapokat, ahol például a szelektív hulladékgyűjtés, az energiatakarékosság kerül szóba játékos formába. Ha azt elérjük, hogy a gyerekek tudják, melyik hulladékot, milyen színű gyűjtőbe kell dobni, már megérte.

A február eleji ökonapon (felvételünkön) a Kis utcai nagycsoportosok vettek részt.

A Varázsházikó pályázati anyagok meghosszabbított leadási határideje 2017. 02. 28., az internetes szavazás az Etalon az építésben facebook oldalon március elején idul. Az eredményhirdetésre május közepén kerül sor.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK