2020.07.10., péntek - AmáliaZalaegerszeg időjárása

Archivum

A vendéglátós szakma színe-java

2016. július 05. kedd, 11:56
Címkék:

Hévízen adott randevút egymásnak a közelmúltban a vendéglátós szakma színe-java. Tradicionális nyári ülésének színhelyeként ismételten a fürdővárost választotta a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ).

heviz gasztro 2

Hévízen találkozott

Éttermi séfek, a gasztronómiai nagymesterei és a honi vendéglátás szakemberei érkeztek a Magyarország összes megyéjéből, hogy az üdülőrégió egyik kulináris centrumában tartsák meg hagyományos nyári találkozójukat, amelyet hat évvel ezelőtt már megrendeztek Hévízen.

Az egregyi településrész nemrégiben modernizált új múzeumában vette kezdetét a 28. országos találkozó, ahol szép számmal jelen volt az "Éttermi mester" címmel és a Schnitta Sámuel-díjjal kitüntetett szakemberek színe-java. A közel negyven vendég fogadásában, kalauzolásában Miklós Beatrix éttermi mester, a gasztronómiai szövetség alelnöke, a hévízi Kis Helikon Hotel tulajdonos-igazgatója vállalt óriási szerepet.

Mint megtudtuk: a résztvevők nem csak az éttermi kultúra érdekében tett szerepvállalásért, de a színvonalas szakképzésért és a minőségi vendéglátásért is dolgoztak, egyebek mellett ezen a találkozón is. A magyar gasztronómia helyzete, jövője is szóba került a tematikus üléseken, ahol több aktuális jogszabályváltozás hátterét is megvitatták. A város efféle gasztronómiai rendezvényekkel szeretné még közkedveltebbé, még ismertebbé tenni az elmúlt évben, mintegy 800 millió forintért fölavatott attrakcióját.

Az Egregyen kialakított Korok és borok elnevezésű tematikus sétaút a történelmi örökségre épülő turisztikai kínálatot köti össze a gasztronómiával, s várhatóan a most ide érkező szakemberek is jó hírét viszik majd az itteni minőségi vendéglátásnak. Az egregyi múzeumban szeptemberig hétköznaponként egyébként tematikus programokat szerveznek. Az MNGSZ, mint szakmai partner is támogatja az Egregyen szervezett főzőiskolai, fűszerismereti, látványfőzési, és borkóstoltató programokat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK