2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Archivum

"Amerikából jöttünk, 25 érmet hoztunk!”

2016. július 19. kedd, 14:52
Címkék:

A Nemzeti Tehetség Program és Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt pályázaton "Tehetséges úszók Hosszú Katinka nyomában" című pályázattal sikerült a Keszthelyi Kiscápák Sport Egyesület hat úszójának részt vennie egy 11 napos júniusi edzőtáborban az Egyesült Államokban, Floridában, a Miami melletti Fort Lauderdale-ben.

kh kiscapak 1

A kint tartózkodást egy sikeres versennyel zárták a kiscápák – SFTL International Classic 2016. június 17–19. –, amit Florida állam egyik legszínvonalasabb három napos úszóversenyeként tartanak számon. A versenyen a magyar csapat mellett argentin és mexikói csapatok úszói is részt vettek. Az erőpróba egy életre szóló élmény volt gyerekeknek és az edzőknek – Szántó Katának és Csala Tamásnak – egyaránt – tudatta az edzőpáros honlapunkkal.

– A mindennapos edzések mellett sikerült körülnézni is kiscápáinknak a környéken, MiamiBeach-en fürödni az óceánban, a közeli Nemzeti Parkban, EVERGLADES mocsaras vizeiben, testközelben alligátorokat nézni, és egy teljes napon át egy óriási csúszdaparkban élvezhették a gyerekek a floridai napsütést. Az edzés helyszíneként kijelölt part menti uszodában, az előző hónapokban úszott: Hosszú Katinka, Gyurta Dániel és Kapás Boglárka is, de a városban a felnőtt magyar úszóválogatott is többször edzőtáborozott már, sőt 2002-ben világcsúcsot úszott benne Michael Phelps olimpiai bajnok 400 méter vegyesen. Az uszoda mellett található a Hall of Fame (Hírességek Csarnoka), ahol számos magyar úszó és vízilabdázó legendát megtaláltunk nagy poszteren - többek között Csik Ferencet is – a keszthelyi tanuszodánk névadóját.

A versenyen kiírt 11-12 éves korosztályban Hetyei Nóra és Bicskei Laura indult a 9-10 évesek között Dávid Virág, Nett Vivien, Tóth Luca és Szemán Dorka képviselte a Kiscápák csapatát. Számos egyéni csúcs született, amelyeknek köszönhetően 25 érmet nyertünk -3 arany 10 ezüst és 12 bronz - és a versenyen induló 13 lánycsapat közül összesítésben a harmadik helyen végeztünk a hat versenyző lánnyal.

kh kiscapak 3

Az SE legeredményesebb úszója Nett Vivien lett, aki három arany-, négy ezüst- és két bronzérmet hozott haza Fort Lauerdale-ből. Ő kilenc számból indult és kilenc egyéni csúcsot úszott, 3 számból az országos korosztályos ranglista első helyére ugrott (200 gyors: 2,28.48, 200 vegyes: 2,42.50, 100 pillangó: 1,16.53).

Az egyesületünk egy másik kiemelkedő teljesítménynek is örülhetett. A Hódmezővásárhelyen, június derekán tartott V. Delfin Országos Bajnokságon "Országos Bajnok" lett a Keszthelyi Kiscápák SE 4x50m gyorsváltó csapata!!! Ez a legkisebbeknek megrendezett OB Magyarországon. 2007-2008-ben született lányok (8-9 évesek) és 2006-2007-ben született fiúk (9-10 évesek) részére. Az OB-n csak azok a gyerekek vehettek részt, akik a Magyar Úszó Szövetség által meghatározott szintidőt teljesítették.

A Keszthelyi Kiscápák SE hét úszójával – Andor Zsombor, Princz Petra, Szemán Dorka, Turi Csenge, Tombor Zénó, Vörös Zsombor, Tóth Luca) vehetett részt a versenyen és 2011-es fennállása óta először szerzett magyar bajnoki címet csapatával. Fantasztikus eredmény az ötéves egyesületnek, hogy hatvan magyarországi egyesület közül az ötödik helyen végzett a pontversenyben.

Nagyszerű egyéni csúcsok születtek! Az 1 arany, 1 ezüst, 3 bronz, 4 db 4. hely,3 db 5. hely, 1 db 6. hely, 3 db 7. hely, 1 db 8. hely megszerzése is bizonyította, hogy a kis cápák – Csala Tamás, Szántó Kata és Stoff Dóra edzők jóvoltából – már egyre "nagyobb vizeken" is képesek kitűnően feltalálni magukat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK