2020.08.15., szombat - MáriaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Aranykorúak juniálisa

2016. június 07. kedd, 12:33
Címkék:

Immáron negyedik alkalommal gyűltek össze a nyugdíjasokat tömörítő közösségek, hogy részesei lehessenek az Aranykorúak Juniálisán kínált sokszínű programoknak. A Magyar Vöröskereszt Zala megyei és Keszthely térségi szervezete által támogatott, az Aranykorúak Társasága által meghirdetett egész napos fesztiválnak ezúttal is Cserszegtomaj biztosított helyszínt.

cserszeg-jun2

Csapatosan Cserszegtomajon

A sportpálya mellett felállított rendezvénysátorban tartott ünnepélyes megnyitón Bartha Gábor, a házigazda település polgármestere üdvözölte a Keszthelyi Járásban működő 17 klub népes tagságát, valamint a meghívott zalaegerszegi, sümegi és zalaszentgróti közösségek tagjait, majd dr. Varga Andrea, a Zala Megyei Kormányhivatal Keszthely Járási Hivatalának vezetője nyitotta meg a mintegy 300 fő részvételével tartott rendezvényt.

Dr. Tőke Alajos, a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezetének jogtanácsosa bejelentette, hogy a karitatív szervezet vezetősége dicsérő oklevéllel és pénzjutalommal ismerte el az évek óta példa értékűen működő Aranykorúak Társaságának sokrétű közösségi tevékenységét, a pihenő éveiket töltők aktivizálását. A szakember elmondta azt is: ezúttal újabb két község, Cserszegtomaj és Sármellék nyerte el a kitüntető Humanitárius Település címet. Míg a szabadtéri bográcsokban rotyogtak a főzőversenyre nevezett csapatok étkei, addig a színpadon egymást váltották a bemutatkozó csoportok.

A kultúrműsorban a Sármelléki Nőklub, a keszthelyi Napsugár Nyugdíjasklub, a Vindornyaszőlősi Őszirózsa Dalkör, az alsópáhoki Nefelejcs Nyugdíjasklub, a Cserszegtomaji Aranykorúak Klubja, a vonyarcvashegyi és a rezi nyugdíjas klub nótacsokorral, népdalokkal, slágerekkel szórakoztatta a résztvevőket, addig a Várvölgyi Asszonyklub, a Zalavári Kulturális és Hagyományőrző Klub és a keszthelyi Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub Népek Tánca Tánccsoportja korukat meghazudtoló ritmusú táncokat mutatott be.

cserszeg-jun1

A sümegi Aktív Nagyik Klubja mesejátékkal, a gyenesdiási Nyugdíjas Klub humoros összeállítással, a keszthelyi TKM Kőrösi Csoma Sándor Klub két tagja vidám versekkel, míg a keszthelyi Margaréta Nyugdíjas Klub és a sármelléki SÖTYE képviselői szalonviccekkel szereztek vidám perceket. Elvégezte értékelését a néhai dr. Bakonyi Károly, szőlőnemesítő, Cserszegtomaj Díszpolgára emlékére meghirdetett termelői borverseny zsűrije is.

Az okleveleket a bíráló bizottság elnöke, dr. Brazsil József a Da Bibere Zalai Borlovagrend nagymestere, a díjakat Dévényiné Balogh Gyöngyi a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületének elnöke adta át az arra érdemeseknek. A legjobbnak járó Juniális Bora címet a sümegi Dávoti József 2015-ös évjáratú olaszrizlingje kapta. Este a bírák képviseletében, Cigány György a Hévíz Térsége Kamarai Tagok Kulturális Alapítványának vezetőségi tagja értékelte a főzőversenyt, melynek fődíját a várvölgyi Asszonyklub csapata érdemelte ki.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK