2024.03.03., vasárnap - KornéliaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Évindító egészségnap

2016. január 28. csütörtök, 06:54
Címkék:

Alsópáhokon a dr. Szántó Imre Általános Iskola és a művelődési ház közös elgondolását megvalósítva első ízben szerveztünk évindító egészségnapot - mesélte Szabó Zsolt Szilveszter művelődésszervező, aki az egészséges életmód és a mindennapi testmozgás népszerűsítését kiemelt fontosságúnak tartja, mert a világunk mára jócskán elkényelmesedett.

apahok eg nap 9

Alsópáhoki aspiráció

- Az alsó -és felsőtagozatos diákjaink élményadó sportvetélkedőkön bizonyíthatták rátermettségüket a tornacsarnokban. Kipróbálhatták magukat akadályversenyeken, kidobókban, és egyéb ügyességet tesztelő játékban. A verseny dobogósai sporteszközöket nyertek, a résztvevők pedig gyümölcsöt is kaptak az oklevelek mellé. Amíg ők játszottak, a szüleik és az idősebbek megtudhatták, vajon mennyi is a tényleges biológiai életkoruk.

Füzi Eta vezetésével egy speciális mérőműszer segítségével mindenkinek ingyenesen felmértük, hogyan ketyeg, és mit mutat a biológiai órája. Az "Egy méréssel az egészségért" szlogen jegyében nagyon sok helyi polgár volt kíváncsi szervezetének tényleges állapotára. Az tudományosan igazolt, hogy a szervezetben felhalmozódott felesleges cukor és fehérjeszint felgyorsíthatja az öregedés folyamatát, és a stressz sem fiatalít. Az egyik tanteremben elhelyezett készülék adatai sokakat döbbentett rá arra, változtatniuk kell eddigi életmódjukon, helytelen életvezetésükön.

 apahok eg nap 8

Kiss Erzsébet sport misszionáriust, nyugalmazott testnevelőt, újságírót hosszú évek óta meghívják a környék településeire, hogy adjon ízelítőt az általa kifejlesztett, kínai mozgáskultúra elemeit felhasználó, az egész testet átmozgató, a szervek egészségét visszaadni képes gyógyító torna lényegéről. A vetített képes előadásán és a közös gyakorlás sokakat buzdított arra, hogy e mozgásforma otthonunkban is mindig elvégezhető.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK