2024.03.03., vasárnap - KornéliaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Húshagyókeddi fánkparti

2016. február 23. kedd, 14:09
Címkék:

Hagyományos farsangbúcsúztató batyus bálra, jókedvű örömködésre hívta az érdeklődőket a Gyenesdiási Klubkönyvtár húshagyókedden este. A községháza földszintjén a kedélyes asztaltársaságok egymást is megvendégelték az otthon készített különleges fánkokkal, finom borokkal, különleges itókákkal. Föllépett a helyi nyugdíjasklub, a keszthelyi Népek Tánca Tánccsoport, de volt sláger egyveleg és tombolasorsolás is.

gyenes fankparti 2

Örömórák Gyenesdiáson

A minden évben megrendezésre kerülő húshagyó keddi fánkparti a farsangi karneválok idejét zárta le. Ez az utolsó este, amikor a húsvéti böjt előtt még együtt mulatott a község mintegy százfős apraja-nagyja. Jókedv, zene, közös éneklés, jó bor és természetesen a finomabbnál-finomabb fánk elmaradhatatlan része volt a fergeteges mulatságnak. A háziasszonyok, jobbára a helybéli nőklub tagja egymás között megbeszélték a jó fánk receptjét és a sütés konyhatitkait.

 gyenes fankparti 4

A farsangzáró és télűző batyus báli mulatság alkalmával Somogyi Zoltán gasztroblogger vezette a zsűrit, amelyik 24 fánksütő asszony 35 fajta finomságáról mondott véleményt. A szalagos, hagyományos, farsangi fánk királynőjévé Balogh Lászlónét választották. Az egyéb fánk kategória királynői díjazottja pedig a rózsa-fánkkal nevező Lovasi Gézáné lett. A borkirályi címet ezúttal Tury Ottó érdemelte ki. A szervezők adtak az előírások betartására: hamvazó szerda előtti utolsó estén táncolni és énekelni is csak éjfélig volt szabad.

gyenes fankparti 6

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK