2024.03.03., vasárnap - KornéliaZalaegerszeg időjárása

Archivum

Születés hete

2016. május 19. csütörtök, 12:54
Címkék:

A Keszthelyi Goldmark Károly Művelődési Központ idén immár nyolcadik alkalommal szervezte meg a családdá válás ünnepét, a Születés Hete címmel futó szakmai, kulturális és tájékoztató programsorozatát.

 kh szuletes hete 48

Családi programok Keszthelyen

Az április 27-étől május 8-áig tartó rendezvényeknek ezúttal a Balaton Színház, a Keszthelyi Kórház és a Goldmark nagyterme biztosított helyszínt. A szülés előtt álló anyukák, apukák, családok tájékoztatására elindított rendezvénysorozattal a szervezők felvilágosítást kívántak adni babaváróknak és családoknak a gyermek születéséről, a kapcsolatok erősítéséről. A részletekről Csengei Ágota, a művelődési központ igazgatója mesélt:

– Tíz nap alatt 18 programmal igyekeztünk kedvében járni az érdeklődőknek. Az anyatejes táplálásról, az előnyökről, a nehézségekről, az elválasztás megkezdéséről és módjáról továbbá arról, hogy miért jó szoptatni: a védőnői szolgálat munkatársától kaptak tanácsokat a Babaváró Klubunk tagjai. Sok résztvevője volt a szakszerű testmozgásra sarkalló anyatornának, illetve a kangatréning elnevezésű mozgásprogramnak, amit dr. Sorok Biri tréner mutatott be. Ez a mozgásprogram 2008 óta Európa első számú, babával együtt végezhető, szülés utáni regenerációs testgyakorlata. Borbély Renáta, aromaterapeuta bebizonyította, hogy mennyire hasznos gyógyszerszedés nélkül megszabadulni a betegségektől. Ő a várandósságtól a babaápoláson át a gyermekgyógyászatig bemutatta a különféle terápiás célú szereket.

A kismamák tavaly vetették föl, hogy szeretnének hiteles információkhoz jutni a gyógyítás és fejlesztés összhangját képviselő Dévény-módszer lényegéről, ezért kapott felkérést Szó Anikó gyógytornász egy előadás megtartására. Levetítettük a mikroszülésről szóló filmet, ami után kötetlen beszélgetés zajlott a résztvevők között.

kh szuletes hete 25

Dr. Árok Krisztina, a Zala Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának tisztviselője az igényelhető egészségbiztosítási ellátásokról adott tájékoztatót, a Családok Otthonteremtési Kedvezményéről (CSOK) és egyéb állami támogatásokról pedig Szabó-Cserép Krisztina és Varga Erika, a Hévíz és Vidéke Takarékszövetkezet munkatársai adtak információt.

A Básti-teremben Hermán Zsoltné Szunyogh Éva Murarátkán élő gyűjtő negyven porcelánbabáját bemutató tárlatát is megnyitottuk. Nyílt napot szervezett a Keszthelyi Városi Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztálya. Miután a kangatréninges kismamák egy csoportja a sétáló utca közepén zenés táncbemutatót tartottak, dr. Mischl Olga osztályvezető főorvos, gyermekgyógyász szakorvos mondott köszönetet mindazoknak, akik összegyűjtött adománnyal segítették az osztály munkáját.

A művelődési központ udvarán álló, fiatal, hamarosan termőre forduló khaki szilvafát jelöltük ki cumifaként, hogy a gyerekek a cumijuk adományozásával maguk is tegyenek az egészséges foguk megőrzésért. A FÉSZEK – a Lelki Egészségért Egyesület képviselői azt vázolták, hogy miként születik meg az apából, anyából és babából álló család. Idén is tartottunk babaruha és gyermekruha börzét. Pál Ferenc atya, mentálhigiénés szakember arról elmélkedett, hogy hogyan tartsuk ébren kiégés nélkül a szenvedély tüzét. A rendezvényt az Alma Együttes gyermekkoncertje zárta.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK