2024.05.19., vasárnap - Ivó, MilánZalaegerszeg időjárása

Archivum

Tavat kerülő vesebetegek

2016. július 19. kedd, 14:49
Címkék:

A 2013-ban két dializált vesebeteg: Pingitzer Károly és Horváth Róbert által megálmodott, vesebetegek, barátok és szimpatizánsok részvételével megrendezett országos RenBikeTour Balaton kerékpártúra a negyedik évfordulójához érkezett.

kh renbike tour 24

RenBike Tour Balaton

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megrendezték a vesebetegek Balaton kerülő kerékpáros túráját, hogy saját példájukon keresztül bemutassák országnak-világnak, hogy veseelégtelenség esetén, a dialízis kezelés mellett is lehet szabadságban élni.

A túra résztvevői július első vasárnapján délután érkeztek Keszthely Fő terére, ahol Ruzsics Ferenc polgármester köszöntötte őket. "Fejet hajtok Önök előtt, hogy a testi fogságukból kiszabadulva van bátorságuk körül tekerni a Balatont. Az óriási akaraterő, a kitartás, a tettrekészség és a hit mindannyiikban megvan és ezen erények az egészség megőrzéséhez is hozzájárulnak. Az egészséges emberek számára is példát mutatnak arról, hogy a betegséggel együtt lehet élni.

kh renbike tour 12

Dr. Kárpáti István, a Magyar Nephrologia Társaság főtitkára szerint Európában egyedülálló, nagyszerű közösségformáló kezdeményezés, hogy a dializált és transzplantált betegek évente kétszer, egy ilyen típusú sportprogramon vehetnek részt. E teljesítmény még az egészséges emberek számára is dicsőséget jelent. A kitartó szervezők jóvoltából a sport mellett a közös együttlét, az egymás iránti szeretet és tisztelet kifejezése dominál. A programban közreműködők, köztük dr. Schneider Károly győri főorvos és társai, személyes példamutatással erősítették meg a nephrológia sikerét, Magyarország szellemi világhatalmi pozícióját, a tudományterületen belül.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK